Kwalitatieve renovatie voor kinesisten in spe bij UHasselt

Voor de faculteit Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie kocht de UHasselt een tijd terug een pand aan in Diepenbeek. Een grondige renovatie drong zich op om er een aangename en brandveilige campus te creëren. De gevel werd in twee lagen geïsoleerd met Utherm Wall LE van UNILIN Insulation voor een brandveilig én luchtdicht resultaat.

De renovatie van het gebouw voor de faculteit Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de UHasselt is volop aan de gang. Naar alle verwachting worden de werken eind 2023 afgerond en kan de campus begin 2024 de eerste studenten ontvangen. Momenteel wordt alles wind- en waterdicht gemaakt en daarbij is natuurlijk een belangrijke rol weggelegd voor gevelisolatie.

Brandveilig isoleren

In een openbaar gebouw als dit is de brandreactieklasse een cruciale factor bij de isolatiekeuze.

"In een openbaar gebouw is brandklasse E nodig. Doordat het over laagbouw gaat, kan dit makkelijk behaald worden met PIR-platen."
- Erik Bosquet, architect bij ingenieurs- en architectenbureau ESSA -

 Geschrangkte plaatsing

"Bij het voorschrijven van de prestaties geven we altijd de voorkeur aan isoleren in twee lagen. We gaan steeds uit van dit soort passieve maatregelen om een gebouw zo energiezuinig als mogelijk te maken”, vertelt architect Erik. In dit project werd Utherm Wall LE in twee lagen van 8 cm geplaatst. De isolatielaag van 16 cm is goed voor een sterke R-waarde van 7,25.

Werfleider Koen Hoeben van Driesen NV werkte graag met Utherm Wall LE: “De platen geschrankt plaatsen neemt iets meer tijd in beslag, maar het resultaat is zeer geslaagd.” Dankzij het tand- en groefsysteem van deze isolatieplaten, de plaatsing in twee lagen van 8 cm en de aftaping van de platen krijgt het campusgebouw een kwalitatief en luchtdicht isolatieschild.

Fijne samenwerking

"Samen met ESSA vormen we een bouwteam en zorgen we voor de juiste oplossing op het juiste moment”, aldus aannemer Koen.

Maar ook over de samenwerking met Unilin Insulation is Koen erg enthousiast: “Al na drie dagen werd de isolatie op de werf geleverd! Het is voor ons de eerste keer dat we met de isolatie van Unilin Insulation werken en het bevalt me enorm.”

Deel dit artikel:
Onze partners