Lambdabloc van Ploegsteert combineert druksterkte en isolatie voor bouwknopen

Omdat bouwknopen ook meegeteld worden voor de EPB-berekening werden er de jongste jaren heel wat bouwblokken geïntroduceerd specifiek bedoeld om ook aan bouwknopen een degelijke isolatie te garanderen. De verbeterde isolatie resulteert meestal in een lagere druksterkte. Uitzondering op de regel is de Lambdabloc van Ploegsteert die een druksterkte van 12 N/mm² kan voorleggen.
Omdat bouwknopen ook meegeteld worden voor de EPB-berekening werden er de jongste jaren heel wat bouwblokken geïntroduceerd specifiek bedoeld om ook aan bouwknopen een degelijke isolatie te garanderen. De verbeterde isolatie resulteert meestal in een lagere druksterkte. Uitzondering op de regel is de Lambdabloc van Ploegsteert die een druksterkte van 12 N/mm² kan voorleggen.


De Ploegsteert Lambdabloc is een thermisch verbeterde steen, met een poreuze scherfstructuur, waarvan de verticale perforaties gevuld zijn met rotswolgranulaat. De snelbouwsteen met tand en groef is bedoeld voor niet-decoratief metselwerk.
De Lambdabloc is te krijgen in hoogtes van 19 en 25 cm. Bij de Lambdabloc van 25 cm hoog werd rekening gehouden met de dikte van het vloerpakket en de positie van de waterkerende laag.

De Lambdabloc onderscheidt zich van andere oplossingen voor bouwknopen door zijn hoge druksterkte. Veel andere oplossingen halen een druksterkte van ongeveer 6 N/mm². Voor de Lambdabloc is dat 12 N/mm².

De Lambdabloc is geschikt om voor de meest voorkomende bouwknopen de isolatie te laten doorlopen: funderingsaanzetten, muren op kruipkelders, dakranden van platte daken, aansluitingen van platte of hellende daken met opgaande spouwmuren daken en constructies onder opgaande muren van zolders.De Lambdabloc kan voor de meest voorkomende bouwknopen gebruikt worden.


 

Deel dit artikel:

Onze partners