Laureaten Henry van de Velde Awards bekend: stem op jouw favoriet

Naar jaarlijkse traditie zet Flanders DC met de Henry van de Velde Awards projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. Uit honderden inzendingen heeft de professionele jury 27 winnaars in 9 categorieën geselecteerd. Wie de Gold, Silver of Bronze Award binnen elke categorie verdient, kom je te weten tijdens de feestelijke uitreiking en opening van de expo in Bozar op dinsdag 7 februari 2023. Het publiek kan nog tot 20 december stemmen op haar favoriete project voor de Public Gold Award en daarmee bovendien een designprijs in de wacht slepen.

In de categorie 'Spaces' zijn drie laureaten geselecteerd. Een eerste kanshebber is de Maakleerplek Leuven, een tijdelijke circulaire inrichting van de Silo’s en Molens Van Orshoven in Leuven ontworpen door POLO. De flexibiliteit van de ruimtes staat centraal in het ontwerp waarbij de functies kunnen wijzigen naargelang de noden van het moment. Nog een laureaat in deze categorie is de interieurrenovatie van de Thalys Ruby door Yellow Window & Matali Crasset. Ook de belevingsexpo Tabloo van Bailleul Ontwerpbureau prijkt op de shortlist. 


Breng je stem uit

Je kan alle 27 laureaten ontdekken en stemmen op jouw favoriet op deze website. Vanaf januari 2023 kan je je inschrijven voor de uitreiking die plaatsvindt op 7 februari 2023 in Bozar. De expo in Bozar opent diezelfde dag haar deuren en zal gratis te bezoeken zijn tot 2 april. 

Deel dit artikel:
Onze partners