Legrand breit uitbreiding aan XL-Pro³ software

De informatici van Legrand hebben in samenwerking met de ingenieurs enkele jaren geleden de XL-Pro³ software gelanceerd. Die software, waarmee installateurs, bordenbouwers en studieburelen elektrische installaties kunnen tekenen, krijgt nu een update en een uitbreiding. De nieuwe module kan laagspanningsinstallaties tot 4000 Ampère berekenen.

Het hele softwarepakket krijgt een make-over. Zo kan het programma XL-Pro³ Borden gedetailleerde verdeelborden ontwerpen en uittekenen. De interactieve applicatie staat de gebruiker stap-voor-stap bij in het ontwerpproces. De software geeft automatisch aan welke componenten voor welke toepassing beschikbaar zijn. Na afloop krijgt de gebruiker een volledige lijst van de aan te kopen onderdelen. 


Uitbreiding

Legrand koppelde een nieuwe module aan het pakket. Met het programma Berekening kunnen gebruikers alle berekeningen en controles van een laagspanningsinstallatie uitvoeren. Diverse parameters zoals de maximale gebruiksstroom, doorsneden van de geleiders, overbelastings- en kortsluitbeveiligingen, aanvullende beveiligingsinrichtingen, thermische en elektrodynamische beperkingen en spanningsdalingen bieden een uitgebreide mogelijkheid om de ontwerpen aan te passen aan de realiteit. 

Het bedrijf integreerde bijkomende berekeningen zoals een automatische vermogensbalans, reactieve vermogenscompensatie, het verbruik van de motoren en van de specifieke armaturen in het softwarepakket. Berekeningsnota's voor grotere installaties worden automatisch aangemaakt. 

Deel dit artikel:

Onze partners