Leiedal nodigt Nina Rappaport (VS) uit voor architectuurlezing

Leiedal stelde met TRANS-FALLOW-BC-ARCADIS-CONNECT-RASSCHAERT een multidisciplinair team aan om onderzoek te voeren naar 'De Stapel', een verticaal en circulair bedrijfsgebouw binnen het Europees Interregproject Circ-NSR. In dat kader organiseert de Intercommunale op 26 april 2022 een architectuurlezing rond de 'Vertical Urban Factory'. Daarvoor nodigt Leiedal niemand minder uit dan de Amerikaanse architectuurcriticus, curator, docente en consultant Nina Rappaport. Zij leidt de denktank 'Vertical Urban Factory' die de brug legt tussen academisch onderzoek en praktijkgericht advies over stedelijke productie en de waarde van maakindustrie voor steden.

Een verticaal circulair bedrijfsgebouw voor gestapelde productie: verre toekomstmuziek of dichterbij dan u denkt?​ Als het van Intercommunale Leiedal afhangt, is het de tweede optie. Als bedrijven ruimte kunnen delen, is er minder ruimte-inname en verhard terrein nodig en kunnen we materialen hergebruiken. Op die manier ontstaan er ook kansen om het landschap rond het terrein verder te ontwikkelen. Maar uiteraard rijzen er ook praktische vragen: wat met de aan- en afvoer van goederen? En de brandveiligheid? ​

Leiedal stelde het ontwerpteam TRANS-FALLOW-BC-ARCADIS-CONNECT-RASSCHAERT aan om een aantal scenario’s uit te werken voor 'De Stapel'. De drie scenario’s werden intussen voor het eerst gepresenteerd aan projectontwikkelaars, bedrijfsleiders en architecten:

Leiedal toetst de plannen ook af met Nina Rappaport op dinsdag 26 april 2022. Aan haar bezoek koppelen ze een lezing van deze Amerikaanse architectuurcriticus, curator, docente en consultant. Vooraf gunnen Bram Aerts van TRANS en Ewout Van Vooren van Leiedal je een up-to-date blik op De Stapel. 

Plaats van het gebeuren is The Penta (Howest) in Kortrijk. Deelnemen is gratis en inschrijven kan via deze website

Bron: Leiedal
Deel dit artikel:

Onze partners