Lennik Noord: 18 nieuwe woningen in Anderlecht (Pierre Blondel Architectes)

© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM
© SLRB-BGHM

In Anderlecht werd zopas een nieuw wooncomplex met bijbehorende faciliteiten gerealiseerd. Het project bestaat uit 18 woningen die in beheer zijn van de gemeente Anderlecht, evenals een kinderdagverblijf en een sociaal restaurant. Hiermee wordt niet alleen huisvesting geboden aan gezinnen met een middeninkomen, maar wordt ook ingespeeld op de vraag naar gemeenschappelijke voorzieningen.

Het project Lennik Noord, ontworpen door architect Pierre Blondel, past harmonieus in het verlengde van de Lenniksebaan te Anderlecht. Het nieuwe complex werd perfect geïntegreerd in de bestaande bebouwing van de wijk.

Energiezuinige woningen

De typologie van de woningen is gevarieerd, gaande van appartementen tot duplexen. Er zijn woningen met 1 tot 3 slaapkamers en 2 woningen zijn bestemd voor personen met beperkte mobiliteit. Ze beschikken allemaal over een terras of individuele tuin.

"Projecten zoals Lennik Noord zijn belangrijk voor de gemeente Anderlecht", zegt schepen van Gemeentelijke huisvesting Fatiha El Ikdimi. "De woningen die de BGHM bouwt, hebben alle noodzakelijke voorzieningen en sommigen zijn aangepast voor personen met beperkte mobiliteit. We zijn er trots op dat we in Anderlecht een zeer goed ontwikkeld bestand van sociale woningen hebben, dat blijft groeien." 

Collectieve voorzieningen

Ook een sociaal restaurant, bestemd voor de huurders en buurtbewoners, en een kinderdagverblijf voor 49 kinderen zagen het licht. Deze voorzieningen bevinden zich op de benedenverdieping en zullen binnenkort toegankelijk zijn voor de nieuwe bewoners en omwonenden. Ten slotte werd ook aan mobiliteit gedacht: er zijn 18 parkeerplaatsen voor auto’s en 32 voor fietsen.

Bron: SLRB-BGHM
Deel dit artikel:
Onze partners