Lezing Jos Boys (Matrix Feminist Design Cooperative) en gesprek over inclusieve architectuurpraktijk

Op donderdag 30 maart is Jos Boys te gast bij het Platform voor Architectuur & Feminisme (PAF). Boys is een van de stichtende leden van het Londens feministisch collectief Matrix, dat in de jaren 80 actief was. Ze zal vertellen over feminisme en architectuur vroeger en nu. Daarna volgt een gesprek met drie gastsprekers en het publiek.

Naast haar rol bij Matrix bleef Jos Boys actief in onderzoek en onderwijs, onder meer als directeur van het Learning Environments Equality, Diversity and Inclusion Centre bij The Bartlett UCL. In 2008 was ze medeoprichter van The DisOrdinary Architecture Project, een platform waarin kunstenaars met een lichamelijke beperking samenwerken met architectuurstudenten en onderzoekers, om manieren van toegankelijkheid en inclusie radicaal te herdenken. Boys schreef ook  het boek Making Space. Women and the Man-Made Environment, dat centraal stond in de allereerste PAF boekenclub op 15 maart.

Na haar lezing is er ruimte voor vragen aan Jos Boys, en gaat ze in gesprek met architecten Li Mei Tsien (voorzitter ufvAb, B612associates), Eyukewe Dogo (architect UN Studio, bestuurslid VAi) en Somaie Sedaghat Niai (begeleider Hubbie vzw). Zij zetten zich elk op hun eigen manier in voor een meer inclusieve samenleving en architectuurpraktijk. De voertaal van de avond zal voornamelijk Engels zijn.

Bron: PAF
Deel dit artikel:

Onze partners