Licht vloersysteem met een beperkte opbouw in Antwerps sterrenhotel

Op de plaats waar tot 2002 de befaamde Zillion discotheek stond, wordt sinds 2017 volop gebouwd aan het nieuwbouwproject ‘The Residence’ dat 93 appartementen, een Moxy hotel, een Colruyt supermarkt, kantoren en een Total tankstation bevat. Aansluitend op de bouwwerken wordt ook de publieke ruimte rondom de nieuwbouwsite heraangelegd. De bijzondere locatie en de verre uitzichten over de Gedempte Zuiderdokken en het justitiepaleis maken van The Residence een uniek project in Antwerpen.

The Residence is ook thuis van een sterrenhotel. Boven de residentiële woningen opent de eerste Antwerpse vestiging van Moxy Hotel, dat deel uitmaakt van de Marriott hotelketen, weldra de deuren. Met zo’n 135 door Ikea trendy ingerichte gastenkamers en een hippe skybar waar zowel de gasten als de bewoners welkom zijn, is het hotel een welgekomen toevoeging.

De look and feel is zoals je die van Ikea kan verwachten, Scandinavisch, licht en gezellig. De meubelen in de hotelkamers zullen echter niét van de Zweedse meubelmaker zijn. Want die zouden blijkbaar niet stevig genoeg zijn voor in hotels. Het Moxy hotel zal begin 2021 zijn deuren openen.  

 

Zwevend vloersysteem

De expertise van CDM Stravitec werd ingeschakeld om een zwevend vloersysteem te ontwerpen dat de nodige geluidsisolatie voorziet in het viersterrenhotel.

Door middel van een Stravifloor Channel, een verende zwevende vloer op basis van vloerregels met daarin geklemde elastomeer steunen vervaardigd uit hoogwaardig natuurrubber, wordt de rooftopbar van het Moxy hotel akoestisch geïsoleerd van de onderliggende gastenkamers. Het isolatiemateriaal tussenin de metalen vloerregels draagt bij aan de akoestische isolatie.

 

MDF-bekistingsplaat

Over de vloerregels werd vervolgens een MDF-bekistingsplaat aangebracht waar op zijn beurt gewapend beton werd overheen gestort. Speciaal aan dit project is de installatie van een uit de kluiten gewassen verhoogde computervloer (1 meter) bovenop de Stravifloor Channel zwevende vloer. De raampartijen en deuren afgebeeld op de foto’s komen na de plaatsing van de computervloer gelijk te liggen.  

 

Het project in een oogopslag

Uitdagingen

  • Structurele vloer met verschillende hoogteniveaus
  • Aanwezigheid van leidingen, kabels en andere nutsvoorzieningen

 

Voordelen

  • Lichtgewicht systeem met een beperkte opbouw
  • Maakt grotere afstand tussen isolatiepads mogelijk
  • Snel en gemakkelijk te installeren
  • Voor zowel droge als natte zwevende vloeren
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners