Lichttechnologie die in de winter positivisme op de werkvloer stimuleert

De winter dient zich aan en dat betekent dat we weer afscheid moeten nemen van de lange dagen vol natuurlijk, helder licht. Onderzoek van het Helan Ziekenfonds wees uit dat meer dan 6 op 10 mensen ’s winters minder dan een kwartier per dag buiten doorbrengen. Een slimme oplossing om deze periode heilzaam te overbruggen dringt zich dus op. Delta Light gebruikt de Melanopic Light Technology (MLT) en incorporeert dit in haar office-favourite railverlichting. Een vernieuwende toepassing van biomimcry – het nabootsen van de natuur – die de weldaden van natuurlijk licht overneemt en ons gedrag zo positief beïnvloedt. Een portie visuele weerstand voor de winter dus met de nieuwe bestselling trackverlichting Inform van Delta Light.

Het publieke nut van MLT

De Melanopic Light Technology richt zich op het in het oog aanwezige eiwit melanopsine. Dit eiwit beïnvloedt ons slaap-waakritme en is vooral gevoelig aan het blauwe cyaan uit het kleurenspectrum. Denk maar aan het advies om ’s avonds voor het slapengaan het blauwige licht van computer- en andere schermen te vermijden. Omgekeerd geldt dan natuurlijk dat de toevoeging van blauw licht aan kantoor- en algemene verlichting de alertheid stimuleert. Een evenwichtige en gezonde lichtbalans is zo minder vermoeiend voor de ogen, put ons fysiek minder uit, maakt ons opgewekter en vergroot tenslotte de focus.

Delta Light raadt verlichting met MLT dan ook voornamelijk aan in de publieke ruimte of in kantoren. Plaatsen waar mensen doorheen de dag, binnen, samenkomen om te werken of geconcentreerd te lezen. Dat het trackverlichtingsysteem Inform van Delta Light ook nog eens heel goed voor de dag komt, vergroot zijn populariteit onder architecten en private consumenten, want met het stijgende aandeel thuiswerk is een doordachte lichtbalans ook in onze eigen woningen steeds meer een must. De Inform-familie is dankzij de combinatie van technologie, gebruikscomfort en looks dan ook de bestverkochte verlichting in Delta Lights collectie kantoortoepassingen.

On-trend tracksystemen met impact

De Inform-serie kenmerkt zich door haar slanke uiterlijk en veelzijdige toepassingen. Want in tegenstelling tot veel andere railverlichtingsystemen op de markt, kunnen de lichtstrips 360° gedraaid worden op de tracks, wat telkens weer voor een individuele compositie zorgt.

De Inform-lijn komt in drie standaardversies: de Inform ST voor recessed inbouwtoepassingen en de Inform OK of SQ in opbouw-uitvoering. Met Inform SQ+ kan in samenwerking met Delta Light een volledig customizable opstelling worden gecreëerd. Elke ledmodule wordt bij de Inform-reeks individueel omarmd door de reflector, wat het visueel comfort en de efficiëntie van de volledige armatuur verhoogt. Alle Inform-uitvoeringen zijn beschikbaar in een dimbare en een niet dimbare versie, en beschikken over slechts één aansluitingspunt. Dat maakt het niet alleen erg makkelijk te installeren, het is ook esthetisch even scherp als technisch.

Deel dit artikel:
Contacteer Delta Light
Onze partners