Lichttunnels van Velux brengen licht in donkere hoekjes

Elke woning heeft haar donkere ruimtes waar er geen raam is om licht binnen te laten. Inkomhallen, dressings en gangen kunnen bijvoorbeeld meestal niet van daglicht genieten. Velux wil deze blinde ruimtes uit de obscuriteit halen en stelt daarom zijn nieuwe generatie lichttunnels voor.

Veel daglicht in de leefruimtes verhoogt het comfort van de bewoners. De lichttunnels van Velux moeten dit natuurlijke licht brengen waar men het meestal niet verwacht. Het systeem verbindt het dak met het plafond van de te verlichten oppervlakte: via een reflecterende buis wordt het daglicht verdeeld in de lager gelegen woonruimtes.

 

Edge Glow diffusor

De lichttunnels van Velux zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken en kunnen op een afstand tot 6 meter van het dak worden geïnstalleerd. De nieuwe '2.0'-generatie lichttunnels van Velux brengt licht dankzij de Edge Glow diffusor. Het daglicht wordt verdeeld door middel van een glazen cirkel rond de tunnels. De diffusor is ook uitgerust met een slankere sierring voor een gestroomlijnde look. Het glas, dat aan de binnenkant vastgevijsd is, is eenvoudig los te maken en op die manier makkelijk te poetsen.

 

Eenvoudige installatie

Het nieuwe Flexi-loc systeem moet een snelle en gemakkelijke verbinding van de buizen garanderen. Deze laatsten worden aan de binnenkant aan elkaar vastgemaakt. Een bevestigingssring die aan de dakmodule wordt vastgemaakt, vereenvoudigt de aansluiting van de buizen. Het afneembare kader draagt ook bij aan de vereenvoudiging van de buiteninstallatie.

Ten slotte zorgt een condensatiereservoir voor een vermindering van de zichtbare condensatie, door de druppels die in de buis komen vast te houden zodat deze niet op de glasoppervlakte terecht komen.

Deel dit artikel:

Onze partners