Lier legt eerste steen Sionsite naar een ontwerp van a2o architecten

Stad Lier krijgt er een nieuw woon- en stadsontwikkelingsproject bij. Een tijdelijke vereniging van DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate werkt er aan 147 nieuwe woningen, drie pleinen en een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp is van a2o architecten

Op een steenworp van centrum Lier en naast de vesten werd op 3 februari de eerste steen gelegd van een ambitieus woonproject. Het project past in een herbestemming van de stadsmagazijnen van Stad Lier. 

De bedoeling is om 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied Nazareth, 31 appartementen aan nieuwe pleinen en 48 grondgebonden woningen te bouwen. Stad Lier slaat daarvoor de handen in elkaar met drie projectontwikkelaars.

 

Autovrij

Het project omvat echt meer dan alleen de bouw van woningen: project Sion wil de nadruk leggen op ruimte. Daarvoor wil ze de site autovrij houden. Bewoners zullen hun auto in een gloednieuwe ondergrondse parkeergarage kwijt kunnen. 

Ook de bouw van drie pleinen passen in deze ruimtelogica. Het plein van de stedelijke muziekacademie van Lier is één van de drie en wordt geïntegreerd in het project.

 

Wandelbrug

De ligging van het project is in veel opzichten uniek. De site wordt geplant naast de oude stadsomwalling (de ‘vesten’, die terzelfdertijd worden heraangelegd), in het historische centrum van Lier. De plaats werd tot voor kort ook onderworpen aan archeologisch onderzoek naar het 15e-eeuwse Sionklooster.

Buurvrouw van het project is de Kleine Nete, en overbuurvrouw is het natuurgebied Nazareth. Om die tweede troef ten volle te benutten bevat het Sionproject ook de bouw van een fiets- en wandelbrug over de Kleine Nete. 

 

Bron: Sion Lier
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners