Linarte verticale aluminium gevelbekleding

De verticale aluminium gevelbekleding ‘Linarte’ van Renson ziet er niet alleen strak en modern uit. Ook het duurzame en onderhoudsvriendelijke karakter overtuigt heel wat bouwheren. De mogelijkheden met vormen en kleuren zijn bovendien eindeloos en de montage verloopt vlot.

Zorgvuldig opmeten

Volgens Davy Ghekiere (Aluwood) staat of valt alles met een correcte opmeting op de werf: “Daarmee gaat de technisch tekenaar aan de slag en na een laatste controle kunnen de lamellen in productie. Voor de montage brengen we eerst een laag isolatie aan, gevolgd door een ventilerend doek en een houten latwerk. De individuele profielen zelf worden daarop onzichtbaar bevestigd met clips. Dankzij die clips hoef je trouwens nooit profielen te verzagen want je komt altijd netjes uit. Een beschadigd profiel kan je bovendien heel gemakkelijk vervangen. Voor de afwerking op hoeken of ter hoogte van ramen en deuren zijn specifieke profielen beschikbaar.”

Unieke combinaties

De combinatie van individuele blokvormige (Block 30, Block 16 en Block 16 L) en ribvormige Linarte (Even) profielen met uiteenlopende dieptes geeft een strakke gevel toch een uniek speels en dynamisch karakter. Vier types profielen door elkaar gebruiken, lijkt een extra uitdaging maar dat bleek in de praktijk wel mee te vallen. “Het vraagt natuurlijk wat ervaring en vakmanschap, maar de technische tekeningen helpen je goed op weg,” aldus Ghekiere. Ook het integreren van de ledverlichting heeft weinig voeten in de aarde. “Modules plaatsen, kabels doorvoeren en klaar. De elektricien gaat er dan vervolgens mee aan de slag om die aan te koppelen.”

“We waren één van de eersten om met Linarte gevelbekleding te werken. In het begin was het wat zoeken, maar we konden met al onze vragen en bezorgdheden bij Renson terecht. Ze staan erg open voor feedback van hun plaatsers, en gaan er ook mee aan de slag om het systeem steeds verder op punt te stellen en het plaatsingsgemak te verhogen. Het plaatsen van aluminium gevelbekleding lijkt heel eenvoudig, maar je moet toch bereid zijn om je er in te verdiepen zodat je de nodige kennis en ervaring kunt opdoen. Een opleiding bij de leverancier volgen, helpt je al een heel eind op weg maar al doende leer je nog het meest.”

Bekijk ook deze video.

Bron: Renson
Deel dit artikel:
Contacteer Renson
Onze partners