Londense designstudio Saar Zafrir ontwerpt boetiekhotel in Brussel

Craves, het eerste hotel in België van de hand van de Londense designer Saar Zafrir, verwelkomt gasten op een kortstondig zinnenprikkelend verblijf in een van zijn 59 vrij donkere maar betoverende kamers, ontworpen om de zintuigen te beroeren.

Craves, gelegen aan de Kiekenmarkt, op wandelafstand van de Grote Markt, is een boetiekhotel met 59 kamers en een restaurant, Le Conteur. Saar Zafrir Design laat de gasten opnieuw kennismaken met designconcepten van begin vorige eeuw en creëert een ongeziene ervaring in de Brusselse hotelscène. Alles in de inrichting van het hotel is erop gericht om de zintuigen te prikkelen. De donkere en uitbundige stijl die tot uiting komt in de keuze van het meubilair, de materialen en accessoires met een ouderwetse charme doet denken aan de art-deco-interieurs van weleer en voert de gasten als het ware terug in de tijd.

Het hotel heeft 59 comfortabele kamers en in Le Conteur, het restaurant annex bar op de begane grond, kun je genieten van de Levantijnse keuken in een exclusief, eigentijds decor. Het ontwerp staat garant voor een geraffineerde, ontspannen en intieme sfeer: het is de bedoeling dat gasten hier zowel in de kamers als in het restaurant even alles achter zich kunnen laten.

Al meteen bij het binnenkomen worden de hotelgasten ondergedompeld in een unieke sfeer dankzij de imposante bar in hout en marmer, verfraaid met gouden accenten. Iets verderop vind je de balie, heel discreet, in de vorm van een antiek bureau. De kamersleutels met kwastjes hangen er netjes op een rij – net als vroeger. De ontvangsthal is volledig bedekt met een mooie houten vloer – her en der staan speelse gadgets om de bezoeker te verrassen.

De meeste meubels zijn ontworpen en vervaardigd door studio Saar Zafrir. Saar Zafrir legt uit wat de rode draad is voor zijn inspiratie: "We wilden iets nieuws brengen en een ervaring creëren die atypisch is voor het hotelaanbod hier. Craves is een hotel voor mensen die van het leven houden en zich willen amuseren. Het heeft een sensuele energie, van de receptie tot de kamers en het restaurant. We hebben beslist veel plezier gehad bij het maken ervan."

De gangen en kamers van het hotel zijn ingericht in een intens kleurenpalet van zwart en diepblauw, waardoor een sfeer van glamour en comfort wordt gecreëerd. Elke kamer heeft een marineblauw fluwelen bed en hoofdeinde en bijpassende fluwelen gordijnen die de ramen omlijsten, geaccentueerd met contrasterende gouden gordijnkoorden. Tegen het onderste deel van de blauw geschilderde muren zijn klassieke zwarte panelen aangebracht, en bovenaan strekt zich over de hele omtrek een bloemenfries uit. Op de hardhouten vloer liggen tapijten met een blauw dessin. Marmeren oppervlakken en messing accenten maken de look compleet, samen met ondeugende gadgets en vintage accessoires.

Gasten hebben de keuze uit vier kamercategorieën: 'Petite Craves', 'Superior Craves' of 'Deluxe Craves' en tot slot 'Family Craves', met plaats voor maximaal vier personen.

Bron: Craves
Deel dit artikel:
Onze partners