Louise Marie vindt rust in de stad

De braakliggende site op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat in Antwerpen krijgt met het project Louise Marie een nieuwe residentiële bestemming. Het woonproject ontleent haar naam aan het kinderziekenhuis dat hier in de vorige eeuw gevestigd was. POLO Architects tekende twee gebouwen uit, Louise en Marie, verbonden door een indrukwekkend glazen scherm. Het scherm zal er, samen met de overkapping van de Antwerpse Ring, voor zorgen dat Louise Marie een centraal gelegen oase van rust wordt op een strategische ligging aan de rand van de Stad. De bouwwerkzaamheden starten op in het voorjaar van 2019 en de oplevering is voorzien eind 2022. Vandaag werden reeds 30% van de beschikbare appartementen verkocht.

Nieuw landmark aan de Antwerpse skyline

Het woonproject Louise Marie wordt dankzij zijn opmerkelijke architectuur een nieuw landmark aan de Antwerpse skyline. Voor het ontwerp werkte CORES Development samen met POLO Architects. Zij tekenden twee gebouwen uit, Louise en Marie, verbonden door een indrukwekkend glazen scherm dat een akoestisch microklimaat zal creëren in de gemeenschappelijke binnentuin van de bewoners.

Patrick Lootens, architect en medeoprichter van POLO Architects, licht toe hoe het ontwerp maximaal inzet op leefkwaliteit en woonbeleving: “Het gaat om een gekende en toegankelijke site in Antwerpen die meteen in het oog springt wanneer je de stad benadert. Door het gebouw te ontdubbelen ontstaat een harmonieus geheel met afgeschermde gedeelde buitenruimte en privéterrassen. De landschapsontwikkeling wordt getypeerd door de parkachtige omgeving, de waterpartij en het groen die samen volledig in lijn zijn met de uitstraling van de gebouwen.”

 

Geavanceerd wooncomfort & digitale community

Om het dagelijkse reilen en zeilen van het domein in goede banen te leiden en de bewoners met raad en daad bij te staan, beschikt Louise Marie over een inwonende conciërge. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel en zorgt ook voor heel wat extra wooncomfort.

De bewoners van Louise Marie zullen eveneens gebruik kunnen maken van een mobiele dienstenapp die toegang zal bieden tot een waaier van praktische en operatieve voorzieningen die het wooncomfort naar een hoger niveau tillen. Zo kan je als bewoner bijvoorbeeld beroep doen op een klusjesdienst, een babysit of strijkdienst, maar ook contact maken met je buren om de sociale interactie en het community-gevoel binnen het woonproject te stimuleren.

 

Verkoop en infoweekend

Louise Marie beschikt in totaal over 207 appartementen en penthouses, verdeeld over 2 gebouwen. Een 1-slaapkamerappartement heeft een minimum bewoonbare oppervlakte van 54 m² en is beschikbaar vanaf €179.500. Bij de 2-slaapkamerappartementen start het aanbod aan 82 m² minimum bewoonbare oppervlakte vanaf €219.500. Ten slotte hebben de 3-slaapkamerappartement een startprijs van €299.500 voor een minimum bewoonbare oppervlakte 98 m².

De oppervlakte van het terras varieert tussen 12 en 44 m². Het aanbod voor de penthouses is beschikbaar op aanvraag. Momenteel werd er reeds 30% van het beschikbare aanbod verkocht.

 

Planning werkzaamheden

De omgeving tegenover De Singel zal samen met de site van Louise Marie sterk veranderen. De start van de werken van project Louise Marie is gepland in het voorjaar van 2019. De finale oplevering van het woonproject staat midden 2022 op de agenda.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners