LPW Pools stelt nieuw ecologisch gebouw en ambities voor

© Two Cents
© Two Cents
© Two Cents

LPW Pools, een 100% familiebedrijf dat in 1962 werd opgericht en onderdeel uitmaakt van The Swimming Pool Hub (TSPH), onthulde onlangs hun gerenoveerd gebouw in Aarschot. Naast een gloednieuw gebouw stelt LPW Pools momenteel ook andere nieuwigheden voor. Het bedrijf deelt haar ambities voor de komende jaren waarin het mikt op export naar nieuwe markten.

Met meer dan 60 jaar ervaring als zwembadenfabrikant heeft LPW Pools een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor zowel particulieren als professionals. De bestaande gebouwen waren na al die jaren aan vernieuwing toe. Vandaag stelt LPW Pools niet enkel hun volledig vernieuwd hoofdkantoor voor, maar eveneens hun ambitieuze toekomstplannen.

Ecologie en duurzaamheid voorop

Het nieuwe gebouw van LPW Pools werd op de bestaande locatie gezet door het Belgisch bouwbedrijf BuildUp, pionier in het ontwikkelen en herdenken van innovatieve en duurzame oplossingen op gebied van modulair bouwen. Een bedrijf in handen van dezelfde ondernemersfamilie die destijds met LPW Pools een revolutie in de zwembadsector teweegbracht.

Na een 3D-scan van het bestaande gebouw te hebben genomen, werd er gestart met het modelleren van de nieuwbouw en de off-site productie ervan. Door deze manier van werken kon op een korte termijn de volledige bouw worden opgetrokken met minimale toleranties tegenover de bestaande constructies.

Ook op vlak van duurzaamheid scoort het gebouw goed. De muren zijn geïsoleerd met cellulose van gerecycleerd krantenpapier, er is een groengevel geïnstalleerd om bij te dragen aan de biodiversiteit en regenwater wordt opgevangen voor irrigatie van deze groengevel en de toiletspoeling.

Daarnaast is het gebouw energiezuinig gemaakt met doorgedreven isolatie, ventilatie met warmteterugwinning, een warmtepomp en lage temperatuur vloerverwarming en –koeling, automatisch gestuurde zonneweringen en zonnepanelen op het dak. Dankzij het intelligente domoticasysteem wordt verder op energie bespaard. Deze zorgt er namelijk voor dat de verlichting, verwarming, koeling en zonnewering enkel in werking treden wanneer er mensen in de ruimtes aanwezig zijn.

Een nieuw gebouw met veelbelovende ambities

De bouw van de nieuwe burelen kaderen in een breder geheel van investeringen om de ambities en toekomstplannen van het bedrijf waar te maken. Met name de export van de zwembaden naar Europese nieuwe markten, waaronder Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen. Het nieuwe hoofdkantoor vormt de ideale uitvalsbasis om dit alles te coördineren.

LPW Pools wil zich op die manier positioneren als 'Belgische Exportfabriek' in hun sector. Het bedrijf heeft de ambitie om haar klanten over heel Europa te bedienen en te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige zwembaden en bijbehorende producten en systemen. Met haar sterke regionale aanwezigheid, de Europese plannen en haar focus op duurzaamheid en kwaliteit, is LPW Pools klaar om haar marktaandeel op zowel regionaal als internationaal niveau te vergroten.

"Met de verbouwing van onze burelen in Aarschot zijn we nog beter in staat om onze klanten te bedienen en tegelijkertijd onze impact op het milieu te verminderen", zegt Marketing Manager Jennifer Van Poucke. "We zetten trouwens maximaal in op een aangename werkbeleving voor medewerkers én een unieke ervaring voor bezoekers. Zo kunnen klanten een afspraak maken om de zwembaden uit te testen en samen met hun gezin een leuk bezoekmoment meemaken."

Tegenstroomsystemen hebben de wind in de zeilen

Er is steeds meer vraag naar tegenstroomsystemen, die op een efficiënte manier helpen bij het trainen, zowel voor topsporters als voor gemotiveerde particulieren. LPW Pools heeft in hun Aarschotse openluchtshowroom drie verschillende zwembaden in werking.

En nog veel meer

LPW Pools stelt eveneens 13 verschillende duurzame monoblok zwembaden voor met verschillende accessoires zoals automatisch rolluiksysteem, beweegbaar terras en LED-spots. Daarnaast gebeurt de waterbehandeling van deze zwembaden niet enkel met chemische producten. LPW Pools zwembaden kunnen ook perfect werken met een waterbehandeling op basis van andere technieken waar er zo weinig mogelijk chloor aan bod komt. De zwembaden genieten van een levenslange garantie en worden geplaatst door een netwerk van gecertificeerde partners over heel België en Europa.

Bron: Two cents
Deel dit artikel:
Onze partners