Luxe en elegantie voor de badkamer met het nieuwe design van GROHE Allure

Op Architect@Work besteedde GROHE aandacht aan zijn vernieuwde Allure-productlijn. Met de nieuwe Allure, onderdeel van de exclusieve GROHE SPA-collectie, wil GROHE de badkamer omtoveren in een oase van welzijn. Allure ligt bovendien mede aan de basis voor het Icon 3D-design, het gamma 3D-geprinte kranen van GROHE.

Het is het fenomeen van deze moderne tijd: drukke levens met maar weinig tijd voor jezelf vragen om korte, maar aangename pauzes, bij voorkeur in je eigen huis. We hebben behoefte aan een mini-retreat waarin je je even kunt afsluiten en je lichaam en geest rust kunt geven. De badkamer is in huis vaak een centrale plek om zo'n moment van rust te vinden. Deze even helemaal voor jezelf hebben met de deur dicht, de lichten gedimd, en het water dat stroomt, is vaak al genoeg om tot rust te komen en te ontspannen. De ontspannen werking van de badkamer stimuleert niet alleen ons fysieke welzijn, een stijlvol design draagt ook extra bij aan de rustgevende ervaring van water.

 

Water op een nieuwe manier beleven

Voor designliefhebbers die op zoek zijn naar een elegante stijl in combinatie met de nieuwste technologie, heeft GROHE zijn populaire GROHE Allure-productlijn herontworpen. De nieuwe Allure, onderdeel van de exclusieve GROHE SPA-collectie, is ontworpen om water op een nieuwe manier, met al je zintuigen, te beleven en transformeert de badkamer in een oase van welzijn. 

De elegante GROHE Allure-kraan pronkt met een minimalistisch en uitzonderlijk slank ontwerp. De kraan combineert de nieuwste watertechnologie met Duits vakmanschap en is vooral uniek dankzij de Precision Control: de tastsensoren van de wastafelmengkraan zorgen voor een verbeterde interactie.

Geef je badkamer bovendien een extra stijlvol accent met de verschillende kleuren en afwerkingen uit de Allure-lijn keuze: Chroom, geborsteld Cool Sunrise, geborsteld Warm Sunset, en Hard Graphite. Deze passen ook allemaal perfect bij de nieuwe serie GROHE Allure Accessoires. 

 

Icon 3D

3D-geprinte kranen zijn zo licht dat je je afvraagt of ze wel werken. Hoe het idee van een 3D-geprinte kraan toch werkelijkheid werd? De Atrio- en Allure Brilliant-productlijnen vormden de basis voor het Icon 3D-design en vanuit daar tilde GROHE het productontwerp en de waterbeleving naar een geheel nieuw niveau.

GROHE’s proces van 3D-metaalprinten maakt het mogelijk om werkelijk iedere vorm te maken en laat je opnieuw naar materialen kijken. Door vormen terug te brengen naar hun essentie is roestvrijstaal een makkelijk vormbare grondstof voor in het eindproduct. Door het ontwerp tot het absolute minimum te brengen en de nadruk te leggen op de essentie van de vormen, worden niet alleen kostbare grondstoffen bespaard, maar komt er ook een hele nieuwe waterbeleving.

De ultraslanke uitloop van de GROHE Atrio Icon 3D en het welbekende holle interieur van de GROHE Allure Brilliant Icon 3D zorgen ervoor dat de waterstroom een magische, optische illusie lijkt. Bovendien geeft de geborstelde stalen afwerking van de 3D-geprinte kranen een stijlvolle toevoeging aan iedere badkamer.

 

Duurzame productie dankzij 3D-technologie

3D-metaalprinten is bijzonder zuinig in het verbruik van grondstoffen voor het produceren van kranen. Tijdens het proces wordt namelijk alleen die hoeveelheid grondstof gebruikt die nodig is voor het daadwerkelijke eindproduct. Bovendien maakt 3D-metaalprinten het mogelijk om onderdelen, zoals wanden en grepen, veel dunner te maken en zo materiaal te besparen. Zo is de Allure Brilliant Icon 3D-kraan maar liefst 55% lichter dan zijn analoge voorganger. Ook het energieverbruik ligt zo'n 20% lager bij het 3D-metaalprinten dan bij de productie van een klassiek gegoten kraan.

De metalen componenten worden geprint met behulp van een laag metaalpoeder dat door middel van een laser wordt gesmolten. Elk component van de kraan bestaat uit meer dan 4000 laagjes, gemaakt van superfijn poeder van roestvrijstaal, elk minder dan 2 mm dik. Hierdoor zijn ze zeer sterk. Daarnaast wordt elk component na het printen met een CNC-freesmachine bewerkt dat daarna nog eens handmatig geslepen en geborsteld wordt. Door het uitgebreide productieproces is de Icon 3D-serie zeer exclusief. Elk product is uniek, waardoor de oplage van de collectie beperkt blijft tot slechts enkele stuks per jaar. GROHE Icon 3D is op aanvraag verkrijgbaar en biedt hiermee een uiterst exclusieve kraan voor de badkamer.

Bron: Grohe

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage