Marina Bautier uitgeroepen tot designer van het jaar

De jury van de Biënnale Interieur in Kortrijk roept de Brusselse ontwerpster Marina Bautier uit tot designer van het jaar. Inspiratie vindt de Franstalige in Scandinavië en Azië. Haar no-nonsense creaties maken veelvuldig gebruik van bleek hout. Ze ontwierp voor Swedese, Ligne Roset en Stattmann Neue Moebel. Ondertussen heeft ze haar eigen merk, MA, uit de grond gestampt. 

Marina Bautier studeerde aan de Buckinghamshire New University in het Verenigd Koninkrijk. In 2003 stichtte ze haar eigen ontwerpbureau op in Brussel. In mei 2013 kwamen daar een eigen meubellabel en een showroom bij. De ontwerpster is bekend van haar sobere maar moderne meubels. Zo is haar stoel Cruiser voor het Zweedse merk Swedese een echte hit. 


Tentoonstelling

De jury was onder de indruk van haar specifieke less-is-morestijl. Het creëren van een eigen label, dat de stukken produceert in België en ze aanbiedt aan toegankelijke prijzen, werd op luid gejuich onthaald. Kortrijk Xpo stelt het werk van Bautier tijdens Interieur 2014 ten toon. 

Op hetzelfde ogenblik stellen de vorige designers van het jaar een gemeenschappelijk concept voor. Dit draait rond de Belgische gastvrijheid en biedt een selectief menu van Belgische topkwaliteit aan. De 8 vorige laureaten - Jean-François D'Or, Alain Gilles, Nathalie Dewez, Bram Boo, Sylvain Willenz, Stefan Schöning, Nedda El-Asmar en Alain Berteau - vormen samen een topteam dat het beste van de Belgische ontwerpwereld bij elkaar brengt. 

Deel dit artikel:

Onze partners