Mathieu Gijbels bouwt nieuw filiaal Harley-Davidson in Spy

In maart 2016 zal Mathieu Gijbels de nieuwe Harley-Davidsonconcessie in het Naamse Spy opgetrokken hebben. De eerste steen van het nieuwe ontwerp door architectenbureau François Grandjean is al gelegd. Het project omvat een showroom, een garage, een polyvalente zaal en een administratieve plek voor de verkoop van de motoren.

Imposante showroom

Het is niet de eerste keer dat architectenbureau François Grandjean een filiaal voor Harley-Davidson ontwerpt: eerder ontwierpen zij het filiaal in Bergen – en dat zelfs voor dezelfde concessiehouders (Nicolas en Alessandro Bevilacqua). Dankzij de eerdere samenwerking met de motorfabrikant konden de architecten een ontwerp leveren dat meteen voldeed aan de precieze verwachtingen van Harley-Davidson. De gevel moet zo bijvoorbeeld de aandacht trekken om klanten en sympathisanten naar de imposante showroom te lokken. Nog belangrijker is de breedte van het ontwerp, dat het gevoel van ruimte nog meer kracht bijzet.

 

Functioneel

De grote glazen partijen van de showroom geven het nieuwe gebouw een moderne en strakke look. In de showroom van 1380m² kunnen liefhebbers vanaf maart 2016 terecht voor de nieuwste motoren, onderdelen, accessoires en kledij, en custom-built motoren. Onderhoud en reparaties worden uitgevoerd in een volledig uitgerust atelier. Een centrale, door glas ingekapselde toog scheidt de showroom van het atelier op het gelijkvloers. Ook de administratieve ruimtes bevinden zich op de begane grond. De polyvalente zaal op de eerste verdieping kan dankzij een aparte buitendeur ook buiten de context van het filiaal gebruikt worden.

 

Warm welkom op elk vlak

De concessiehouders hebben samengewerkt met de architect om de warme, vriendelijke sfeer van het filiaal in Bergen ook in de nieuwe showroom te accentueren. De sterke punten van het oudere, door motards gerenommeerde filiaal zijn in dit ontwerp nog beter uitgewerkt. Om een warm welkom te garanderen hebben Nicolas en Alessandro Bevilacqua gekozen voor dezelfde verwarmingsinstallatie als in Bergen.

 

Nieuw project in Wallonië voor Mathieu Gijbels

De bouw van de nieuwe showroom werd toevertrouwd aan de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels. “Uiteraard zijn wij erg fier met deze nieuwe topreferentie in Namen”, aldus Guy Mignon, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “We realiseren reeds tot 35% van onze projecten in Wallonië, en we koesteren mooie ambities in die regio. Dat we van Harley-Davidson het vertrouwen krijgen en hun nieuwe visitekaartje in Namen mogen bouwen, geeft onze groeiplannen extra power”, besluit Guy Mignon.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners