Meer weten over Ringstad? Kom op 21 mei naar de studiedag in Antwerpen

De visie Ringstad probeert de gewenste ontwikkelingszones duidelijk af te bakenen.

In 2022 stelden de Antwerpse Stadsbouwmeester en AG Vespa hun visie en aanpak voor de ontwikkelingen langs de Ring voor. Het onderzoek is nu gebundeld in de publicatie "Ringstad. Stad maken over de Ring". Ambitie is om naast de zeven Ringparken, die de verbinding zullen maken tussen de wijken, ook nieuwe levendige stadsdelen langs de randen van de Ringparken te realiseren. Maar waarom de Ringstad? En waar kan er gebouwd worden en waar niet? Kom het te weten tijdens de studiedag Ringstad op dinsdag 21 mei 2024.

Wie meer te weten wil komen over hoe de stadsontwikkeling langs de toekomstige Ringparken in Antwerpen vorm krijgt, kan dat weldra tijdens een studiedag over de Ringstad. De visie Ringstad probeert de gewenste ontwikkelingszones duidelijk af te bakenen.

 

Zes leidraden

Zes “Leitfiguren” of leidraden helpen om de keuzes te onderbouwen. De visie biedt houvast in een gesprek over de kansen voor stadsontwikkeling langs de Ring. Het is de start van een proces waar we samen met de vele stakeholders stap voor stap aan de Ringstad beginnen bouwen.

 

Praktisch

De studiedag gaat door bij Pidpa (Desguinlei 246, 2018 Antwerpen) op dinsdag 21 mei 2024 van 13u30 tot 18uur. De toegang is gratis, maar inschrijven (vóór 16 mei 2024) is verplicht via de website van de Antwerpse stadsbouwmeester.. Daar vind je ook het volledige programma van de studiedag en een overzicht van alle sprekers.

Bron: Stad Antwerpen
Deel dit artikel:
Onze partners