Mertens-architecten ontwerpt Residentie Lino te midden van rustgevende groenzone

Nog dit voorjaar start projectontwikkelaar Custombuild met de werkzaamheden aan zijn gloednieuwe woonproject Residentie Lino in Kleerloos, Herentals, naar een ontwerp van Mertsens-architecten. Te midden van een rustgevende groenzone met tal van gezellige wandelpaden zullen drie woonvolumes – allen opgetrokken in een zachtkleurige, duurzame gevelsteen en geflankeerd door bronzen ramen en balustrades – de nieuwbouwsite grandeur geven. Het woonproject zal eind 2024 opgeleverd worden. 

Er worden één- twee- en drie slaapkamerappartementen, een gezinswoning en een stijlvol penthouse met drie slaapkamers voorzien. Daarnaast wordt er ook een multifunctionele ruimte geplaatst van 165 m2 die onder andere dienst kan doen als praktijk voor vrije beroepen.

Alle appartementen bevinden zich op de hoeken van de bouwvolumes zodat de leefruimtes profiteren van een dubbele oriëntatie en een ruim privéterras met vergezicht. Daarnaast bevinden zich op het terrein verschillende fietsenstallingen met laadplaatsen voor e-bikes en is er een ondergrondse garage met 42 autostaanplaatsen en 40 privébergingen.

 

Domein en indeling

Residentie Lino wordt een nieuwbouwsite met in totaal 41 energiezuinige woonunits, waaronder 40 appartementen. Alle woonunits zijn voorzien van een ruim privéterras met een prachtig uitzicht op een uitgestrekt en magnifiek aangelegd park, met een variatie aan kleurrijke bloemperken, diverse inheemse boomsoorten en grasdallen met daartussen verschillende wandelpaden.

De opdeling van de drie woonvolumes in kaart gebracht:
Bouwvolume A telt vier verdiepingen met telkens vier appartementen rond een centrale trappenkern. Een deel van het gebouw heeft een vijfde bouwlaag, waar zich twee dakappartementen bevinden met ruime terrassen en vergezicht. In totaal zijn er 18 appartementen.
Bouwvolume B bevat vier bouwlagen met drie appartementen rond de centrale trappenkern en een kleinere vijfde verdieping die volledig bezet wordt door een penthouse met een groot en zonnig dakterras. In totaal omvat bouwvolume B dertien appartementen
Bouwvolume C telt ook vier bouwlagen, waarvan de derde en de vierde verdieping opvallend inspringen ten opzichte van de onderste lagen. Op het gelijkvloers komt de benedenverdieping van de gezinswoning, alsook een multifunctionele ruimte van 165m2. Die ruimte kan ingericht worden als praktijk voor vrije beroepen. De slaapkamers van de woning komen een verdieping hoger. Op die verdieping, net als op de derde en de vierde, zijn er ook telkens drie appartementen rond een centrale trappenkern. In totaal zijn er negen appartementen.

 

Opbergplaatsen voor zowel fietsen als auto’s

De wandelpaden op het domein hebben niet alleen een recreatieve, maar ook een verbindende functie: ze verlenen zowel toegang tot de woonunits, alsook tot de fietsenstallingen en de ondergrondse garage. Op het terrein van Residentie Lino zullen er verschillende fietsenstallingen voorzien worden: 40 plaatsen in de ondergrondse garage, 35 op het gelijkvloers in bouwvolume B. Op al die plaatsen zal het ook mogelijk zijn om je e-bike op te laden. Verder kunnen de bewoners hun auto kwijt in de ondergrondse garage die dienst doet als gemeenschappelijke parkeerkelder van de drie woonvolumes en rechtstreeks toegankelijk is vanuit de drie appartementsgebouwen. De kelder biedt, naast de fietsenstallingen, plaats aan 42 autostaanplaatsen, 40 privébergingen en enkele technische lokalen. Er wordt stroom voorzien zodat er een laadpaal kan worden geïnstalleerd voor elektrische auto’s. De garage is makkelijk toegankelijk met de fiets aan de hand via een zogenaamde luie trap. 

 

Interieurinrichting en assistentieverlening

De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen in het kader van levensbestendig wonen. Zo is residentie Lino voorzien om ook senioren of andersvaliden alle assistentie te verlenen die nodig is. Van specifieke wooninrichting waaronder domotica met afstandsbediening, infrastructurele aanpassingen voor rolstoelgebruik, de installatie van een noodoproepsysteem, aangepast sanitair tot extra services zoals maaltijdlevering, kapper aan huis, et cetera.

 

Milieuvriendelijk

Ook op het vlak van milieuvriendelijkheid scoort de residentie hoog. Het betreft een ecologisch verantwoorde nieuwbouw met een duurzame architectuur. Zo hebben alle woningen een E-peil E30. Er wordt overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen. Voor de infiltratie van regenwater komt er een wadi op het terrein. 

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage