Met digitalisering minder fouten en minder druk: Jaga zet in op digitaal bouwplatform

'Jaga-BIM-platform'

Jaga climate design zette met de hulp van digitaal bouwteam ThorbiQ in op Building information modelling (BIM) voor hun verwarming, ventilatie en airconditioningsprojecten. Volgens het bedrijf zou het digitaalplatform zorgen voor een betere ondersteuning van klanten doorheen het bouwproces. Met name wijst Jaga erop dat het fouten beperkt en communicatie verbetert.

Jaga wijst op de stijgende druk waar bouwbedrijven, architecten en installateurs mee te maken krijgen vandaag: minder tijd om het project uit te voeren, stijgende kwaliteitseisen en vaak beperkte budgetten. Daarbij durven werken al eens niet volgens plan te lopen. Door Building Information Modelling te gebruiken, wil het bedrijf de druk verminderen en communicatie en overzicht verhogen.

Het online platform kwam in samenwerking met ThorbiQ, een digitaal bouwteam dat ook kan buigen op ervaring in de verwarming, ventilatie en airconditioningssector. Jaga wijst er op dat het BIM platform fouten beperkt doordat tweemaal gebouwd wordt - één keer in 3D, virtueel, en één keer op de werf.

Bovendien zou het verbeterd overzicht de communicatie verbeteren en alle partijen sneller op dezelfde lijn krijgen. Volgens het bedrijf kan het online platform de miscommunicatie, technische complexiteit en fragmentering van het bouwproces die er nu vaak is aanpakken. 

Bron: Jaga
Deel dit artikel:
Onze partners