Meubelmeester Casimir gaat voor nieuwste collectie Folded in zee met INDERA

De Belgische meubelmeester Casimir brengt voor het eerst een collectie uit in samenwerking met een meubelfabrikant. Voor de collectie Folded - die vanaf half november verkrijgbaar is - ging hij een samenwerking aan met INDERA ateliers, deel van Mecam Group, de grootste zitmeubelfabrikant in de Benelux.

Al meer dan drie decennia creëert conceptueel meubelmeester Casimir ambachtelijke meubelstukken, gekenmerkt door zuivere ontwerpen in massief hout. Dat deed hij tot op vandaag - eigenwijs en veeleisend als hij is - steeds in eigen ateliers en naam.

Nu geeft hij voor het eerst de realisatie van zijn ontwerpen uit handen. Voor INDERA ontwierp Casimir zeven kleine meubelen die allen rond de sofa - de specialisatie van Indera - kunnen gebruikt worden. De collectie kreeg de naam Folded mee, verwijzend naar de Japanse origami vouwkunst waar Casimir zich op baseerde. 

Casimir liet voor elk stuk een massief eiken plank omvouwen tot een meubel. Het zijn stuk voor stuk meubelklassiekers die we terugvinden in haast elk interieur - een tijdschrifthouder, een bijzettafel, een salontafel, een rekje - maar die door de vouwtechniek en zijn bijzonder boeiende vormen en een uitgekiend lijnenspel van de natuurlijke houtnerven een nieuwe dimensie krijgen.

De meubelstukken, die je ook objecten zou kunnen noemen, zijn heel complementair met zowel de zitmeubelcollectie van INDERA als met de zuivere Casimir interieurlijn. Het zijn robuuste stukken in massieve eik die uitblinken in eenvoud en kwaliteit.

Casimir en INDERA, beide 100% Belgische producenten, delen eenzelfde filosofie waarbij lokaal, duurzaam, ecologisch en ethisch de codewoorden zijn, en vonden elkaar daarnaast ook in hun zucht naar perfectie en liefde voor hoogwaardige materialen.

Bron: Club Paradis
Deel dit artikel:
Onze partners