Meyvaert Glas verhuist en krijgt nieuwe naam GMC by Meyvaert

Specialist in interieurglas, balustradeglas en keramische tafelbladen Meyvaert Glas kondigt de bouw van een splinternieuw complex aan. Meyvaert Glas, dat binnenkort GMC by Meyvaert zal heten, start met de bouw van een loods met bijhorend kantoorgebouw op het nieuwe industrieterrein in Evergem. Het nieuwe gebouw is van de hand van het Gentse architectenbureau Arch & Teco. De realisatie wordt toevertrouwd aan De Voordenkers van Mathieu Gijbels.

“We merkten al een tijd dat we aan Dok Noord in Gent te klein zaten” vertelt Alex Meyvaert. “Om verder te kunnen groeien, hebben we de beslissing genomen om naar Evergem te verhuizen. Dankzij de nieuwbouw en de investeringen die we gedaan hebben in onze productieafdeling, zal onze productiecapaciteit kunnen verdubbelen.” 

 

Universelere naam weerspiegelt identiteit 

“De nieuwe start in het nieuwe complex was voor ons een ideale gelegenheid om een rebranding van het bedrijf door te voeren”, vertellen Alex en Bernard Meyvaert, broers en zaakvoerders van het bedrijf. “Wij kozen voor de nieuwe naam GMC omdat deze perfect onze identiteit en activiteiten weerspiegelt. G staat voor glas, C voor Ceramics en wij blijven uiteraard Meyvaert. Daarnaast klinkt de nieuwe naam ook universeler, niet onbelangrijk gezien we onze producten wereldwijd uitvoeren.”

Meyvaert Glas, vanaf nu dus GMC by Meyvaert, is inderdaad gespecialiseerd in hoogwaardige glasproducten. Daarnaast verwerkt de Ceramics-afdeling van GMC sinds een aantal jaren als één van de enige bedrijven wereldwijd keramiek voor de high-end tuinmeubelindustrie.

 

Nieuwbouw Evergem

Meyvaert Glas kende de afgelopen jaren een sterke groei. Door invloed van de intrede van Alex Meyvaert en Bernard Meyvaert heeft Meyvaert Glas zich verder gespecialiseerd in glas voor de interieurinrichting. 

“Onze ambitie is groot en we zien nog heel wat groeipotentieel”, aldus de broers. “In onze nieuwe productiehal zal de nodige ruimte zijn voor automatisatie én kunnen we onze nieuwe gelaagde snijlijn in gebruik nemen. Hierdoor verdubbelen we onze productiecapaciteit. Gezien onze sterke groei en onze pioniersrol in keramiekproducten hebben we ook een belangrijke investering gedaan in een nieuwe zaagmachine. Hierdoor zullen al onze keramiekverwerkingen volledig binnenshuis kunnen gebeuren.”

 

Groene energie

Het nieuwe gebouw heeft ook oog voor duurzaamheid. Het bedrijf staat stil bij hun ecologische voetafdruk en de producten waarmee ze werken zijn 100% recycleerbaar. Daarnaast investeren ze in groene energie. Daarom investeren we in groene energie. Dankzij de meer dan 660 zonnepalen die ons hele dakoppervlak zullen bedekken, produceren ze namelijk 50% van hun energieverbruik zelf. 

“De grondwerken zijn afgerond, deze maand starten we met de fundering. De loods zal als eerste afgerond zijn in mei. Het hele gebouw wordt in het najaar opgeleverd, vertelt projectleider Steven Renaer van Mathieu Gijbels.” De bouwwerken worden gecoördineerd vanuit bureau West van Mathieu Gijbels in Gent.

Deel dit artikel:

Onze partners