Milieuvriendelijk en duurzaam gebouw dankzij massief houten plafondsysteem

Het massief houten plafondsysteem van Hunter Douglas is een plafondoplossing in haar meest natuurlijke vorm. Er is een breed aanbod aan houtsoorten verkrijgbaar, allemaal met eigen kenmerken. Diverse paneelbreedten kunnen worden gecombineerd voor een uniek aanzicht.

Het voordeel van het systeem is dat het een op maat gemaakte oplossing is, dat betekent dat geen aanpassingen ter plaatse nodig zijn, waardoor de duur en kosten van de montage aanzienlijk worden beperkt. Elk design is mogelijk, aangezien de grootte van de panelen en de voegen volledig naar wens kunnen worden gemaakt.

Wanneer je massief houten plafonds gebruikt, creëer je een milieuvriendelijk en duurzaam gebouw met een authentieke sfeer. Hout is een natuurlijk product en is geschikt voor een breed scala aan designoplossingen dankzij zijn eigen kenmerken. Hout is bovendien het enige bouwmateriaal dat 100% CO2-neutraal is en volledig kan worden gerecycleerd. 

 

Meer dan 20 verschillende soorten

Ons aanbod aan hout bestaat uit meer dan 20 verschillende soorten, elk met hun eigen unieke kenmerken. De houten panelen zijn verkrijgbaar met geschaafde, fijn gezaagde en ruw gezaagde afwerking van het oppervlak. De houten panelen worden standaard afgewerkt met een hoogwaardige lak om het hout te beschermen tegen vocht, stof en vuil. Andere houtsoorten zijn op aanvraag mogelijk.

Eigenschappen 

  • Een op maat gemaakte oplossing om montage en aanpassingen ter plaatse te beperken
  • Projecten worden technisch ondersteund en ontwikkeld
  • Akoestische prestaties tot αw 0,70
  • Een volledig natuurlijke en duurzame plafond- of wandoplossing met FSC-/PEFC-certificering
  • Gebogen oplossingen mogelijk door gebruik van speciale dragers of CNC-snijden.

De massief houten plafonds zijn geschikt voor alle bouwsectoren: voor bedrijven, transportfaciliteiten (luchthavens, metro-, bus- en treinstations), winkels, vrijetijdsfaciliteiten, openbare ruimten, de horeca, de gezondheidszorg, het onderwijs en woningen.

Het Massief Houten Grill plafondsysteem beantwoordt aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

Deel dit artikel:
Onze partners