Milieuvriendelijke meubelfabriek 'The plus' gebruikt gevels met koolstofarm aluminium van WICONA

In Magnor, Noorwegen, opende de nieuwe duurzame meubelfabriek The Plus. Voor de aluminium ramen en gevels slaan ze handen in elkaar met WICONA.

In Magnor, dat in Noorwegen ligt, heeft de nieuwe meubelfabriek van Vestre, The Plus, zopas de deuren geopend. Met het oog op duurzaamheid bouwen ze mee aan milieuvriendelijke projecten. Ook aluminiumfabrikant WICONA draagt met aluminiumtechnieken in gevels, ramen en deuren mee aan het duurzame geheel.  

Op weg naar "Outstanding"

Volgens Vestre behoort The Plus tot de meest milieuvriendelijke meubelfabrieken ter wereld. Daarboven is de firma op weg om het eerste project te worden dat de hoogste milieucertificering behaalt volgens Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREAAM). De titel namelijk "Outstanding"  hopen ze daar in de wacht te slepen.

INSPIRATIE

Vestre wil andere soortgelijke projecten aantrekken en inspireren, en laten zien dat het mogelijk is om fors te investeren in duurzaamheid en toch winstgevend te zijn. Vestre heeft in Noorwegen een geheel nieuwe firma gecreëerd, waarin zowel mensen als productie, technologie, architectuur en natuur volledig met elkaar zijn geïntegreerd.

WICONA DRAAGT BIJ

WICONA, het Duitse aluminiumsysteembedrijf voegde haar expertise toe aan het project. Zo leverden ze 23 ton aan gerecycleerd Hydro CIRCAL aluminium. Dat verwerkten ze zorgvuldig via WICTEC gevels en WICLINE ramen. De technische kenmerken van het aluminium zijn perfect aangepast aan alle bouwkundige eisen van de toekomst. Als kers op de taart leverden ze ook de WICSTYLE 75 ev deur voor het Noorse project.

Bron: Wicona

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage