Minimalistisch interieur met strakke binnendeuren als sluitstuk

© ARLU
© ARLU
© ARLU

Voor een moderne nieuwbouwwoning in Zele viel de keuze op de al even minimalistische binnendeuren met onzichtbaar kader van ARLU. Dit soort deuren met een onzichtbaar kader zien er dan wel strak en eenvoudig uit, maar de productie en plaatsing van maatwerk als dit is dat allerminst. Hier geldt dan ook meer dan ooit: vakmanschap in productie en uitvoering heeft een prijs, maar het resultaat is een hoogkwalitatieve deur die een leven lang mee gaat.

De binnendeuren werden gemaakt en geplaatst door Dierick Deuren. Jonathan De Sloover: “Het onzichtbare aluminium kader wordt ingepleisterd zodat alle technieken aan het oog onttrokken zijn en de deur perfect in hetzelfde vlak als de wand ligt. Gesloten deuren en wanden vormen zo één geheel. Van omlijstingen is geen sprake meer en scharnieren worden zo gemonteerd dat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.” 

COMBINATIE VAN DRAAIENDE DEUREN EN SCHUIFDEUREN

Dierick Deuren plaatste zeven argenta invisidoor DL deuren en twee invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren in deze nieuwbouw. Die laatste zorgen er dankzij het SDX-inbouwsysteem voor dat het open gevoel in interieurs behouden blijft, terwijl je twee ruimtes toch in een vingerknip opnieuw van elkaar kan scheiden. Met het deurblad dat in de wand wegschuift, verlies je ook geen vierkante cm muur in huis. En dat is qua plaatsbesparing in steeds compactere woningen een absolute meerwaarde. 

“We werken graag met de DL versie,” klinkt het bij Dierick Deuren. “De bijhorende neo S5 scharnieren zijn uitgerust met een ‘easy hook’ systeem dat de plaatsing vereenvoudigt. Deuren in en uithaken bijvoorbeeld, kan door één persoon gebeuren. Handig voor ons als schrijnwerker, maar ook voor de stukadoor en schilder."

EENVOUD IN UITSTRALING VRAAGT VAKKENNIS

 “Bij dit soort minimalistisch ingewerkte deuren komt altijd meer techniek en vakkennis kijken dan bij een klassieke binnendeur met ‘kassement’ en omlijsting. De plaatsing van het aluminium deurkader, de neo S5-scharnieren en magneetslot is maatwerk en moet dus met veel zorg gebeuren. De kaders moeten zowel mechanisch bevestigd worden als met montageschuim."

Bron: ARLU
Deel dit artikel:
Contacteer ARLU
Onze partners