Moderne Trespa-gevel voor Ostermann Nijverdal

Voor het kantoorgebouw van keuken-, meubel- en interieurbouw vakhandel Ostermann is gebruik gemaakt van een combinatie van Trespa® Meteon® Metallics en Trespa® Meteon® Unicolours. Het pand is de eerste Nederlandse vestiging voor Ostermann, waarbij meteen de keuze is gemaakt om het pand strak af te werken. Hiervoor was de gevelbekleding van Trespa, volgens EVE Architecten, de juiste keuze.

Vanaf het begin hebben het bouwteam en de architecten samengewerkt om een heldere visie en ontwerp op te stellen. Hierdoor verliep de samenwerking voor het nieuwe kantoorpand van Ostermann gesmeerd. Maar zeker niet zonder uitdagingen.

De grootste uitdaging was volgens Jeroen Keppelink (Keppelink Projecten) om de beoogde belijning van de panelen voor elkaar te krijgen. Deze uitdaging lag met name in de onderbrekingen ten behoeve van de unieke raamkozijnen op de eerste verdieping.

 

Afwerking met de panelen van Trespa® Meteon®

Rommy Wubbels (Voortman Design & Build) geeft aan dat Trespa bekend staat om het inspirerende en hoogwaardige assortiment. Voor de gevel van het pand is gekozen voor grafietgrijs uit de Trespa® Meteon® Metallics serie. Voor de ingang van het pand zijn de witte panelen uit de Trespa® Meteon® Unicolours serie gebruikt.

De keuze om gebruik te maken van de panelen van Trespa is gemaakt door de architect van EVE, in overleg met Ostermann, om het pand een moderne uitstraling te geven. Met Trespa® Meteon® kun je namelijk alle kanten op. Het heeft grote ontwerpmogelijkheden, zoals kleur, ritmes en dieptes voor gevelbekleding. Trespa® Meteon® is een HPL-compact materiaal voor decoratief gebruik, met een geïntegreerd oppervlak. Lees hier meer over Trespa® Meteon®.

 

Samenwerking met karakter

Voor dit project is een samenwerking met Keppelink Projecten en Jongeneel Apeldoorn tot stand gekomen, waarbij Keppelink Projecten de uitvoerende kracht was en Jongeneel Apeldoorn de Trespa producten leverde.

Volgens Senior accountmanager John Wijnen van Jongeneel heeft deze samenwerking het karakter van een partnership: "Er komt veel maatwerk kijken bij het op de juiste wijze monteren van gevelbekleding. Het gaat om specialistisch werk, wat niet ieder bedrijf beheerst. Of een gevel wel of niet goed strak geplaatst is, bepaalt het resultaat en uiteindelijk de klanttevredenheid."

 

Een knipoog naar het assortiment

Voor de uitvoering van dit project heeft Kesseling Projecten samengewerkt met Van Losser Installatiegroep. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, met driehonderd vierkante meter per verdieping. Het houtskelet is geprefabriceerd, waarbij de geïsoleerde buitenwanden direct zijn meegenomen. Aan de binnenkant zijn de wanden afgewerkt met gipsplaten en de buitenkant is afgedekt met een brandwerende folie.

De gevelbekleding is aangebracht door Keppelink Projecten, deels met Trespa en deels met Alucopal. Wanneer je naar de gevel kijkt, zie je een knipoog naar het assortiment kantenband van Ostermann. Dit kun je zien aan de kozijnen op de eerste verdieping, waar de kaders een houtuitstraling hebben gekregen. Daarnaast zijn de aluminium kaders rondom de raampartijen op de begane grond én de afdekkappen bovenlangs door Keppelink Projecten gemonteerd.

Met dit nieuwe kantoorpand wil de Ostermann-Groep het marktaandeel verder uitbreiden en hun klanten beter voorzien van de producten voor keuken-, meubel- en interieurbouw.

Bron: Trespa
Deel dit artikel:

Contacteer Trespa Belgium

Onze partners