Modernist Wonderland: kleur is key

Modernist Wonderland is een renovatieproject in Balwyn, Australië, naar de hand van WOWOWA Architects. Het gele bakstenen huis uit de jaren ’60 is in het bezit van een Grieks-Australische familie.

De bestaande ruimte werd in een kleurrijk jasje gestoken. De renovatie is een speelse aanpassing van originele materialen en een verfraaiing van een optimistisch tijdperk. De kleine ruimtes zijn afgebroken om zo een plek te creëren die groot genoeg is voor 80 personen. De grote originele gebogen bank is gecombineerd met een staafelement ingegoten in messing.

Roze dakraam

Elk van de 3 kinderen koos zijn eigen verfkleur voor de deur. Ook zochten ze een bijpassend tapijt uit. De badkamer is minstens even kleurrijk als de slaapkamers. De geschilderde gebogen vorm en het roze dakraam zorgen daarvoor. In tegenstelling tot het interieur bleef de buitenkant grotendeels behouden. De enige toevoeging is een uitgestrekt terras dat de keuken met de tuin verbindt. De bestaande ramen en nieuwe balustrades zijn in een goudkleur geschilderd, om zo een harmonieus geheel te scheppen.

De lichtroze kleur Acropolis dient als accent van de woning. De kleur drukt de Atheense waarde en cultureel uit. Ook anjers sieren het huis.

Deel dit artikel:

Onze partners