Mooi, verzorgd én beschermd

Hollevoet is een begrip in Veurne in de provincie West-Vlaanderen, al van kort na de tweede wereldoorlog. In dit interieurbedrijf vind je alles voor binnenhuisinrichting; van verf en behangpapier tot en met tapijt, vloerbekleding en raamdecoratie. Na al die jaren werd beslist om te verhuizen naar een nieuwe locatie en een nieuwe showroom, natuurlijk ook in Veurne.

Een interieurbedrijf kan zich geen slordigheden permitteren. Alles moet perfect zijn, binnen zowel als buiten. Dat zie je ook aan het nieuwe gebouw. Modern en strak met geslaagde en uitgekiende kleurencombinaties en slanke lijnen. Dit wordt zonder twijfel een echte publiekstrekker.

Dit mooie resultaat kwam er niet zomaar. Zoals bij elke nieuwbouw moesten ook hier problemen opgelost en juiste beslissingen getroffen worden.

 

haarscheurtjes

In het beton van het nieuwe gebouw waren haarscheurtjes gekomen. Structureel was dat wellicht geen probleem, maar omwille van esthetische redenen werd toch beslist om daar iets aan te doen. In de traditie van het huis moest dat op een degelijke manier gebeuren.

Caparol bleek aan alle voorwaarden te voldoen. Eerst werd het beton grondig behandeld met CapaGrund Universal, een voorstrijkmiddel dat de hechting van de later nog aan te brengen verflaag aanzienlijk bevordert.

 

elastische muurverf

De uiteindelijke kleuren (een combinatie van donkergrijs en zwart) werden op het beton gezet met ParmaSilan, een elastische muurverf op basis van siliconenhars. Deze verf is scheuroverbruggend (daar ging het vooral om) en kan in haast alle kleuren gemengd worden.

Niet minder belangrijk zijn de andere eigenschappen van deze producten: ze laten waterdamp door, zijn reukarm, weerbestendig, bevatten geen oplosmiddelen en weren algen- en schimmelgroei.

Mooi, verzorgd én beschermd, een perfecte combinatie voor wie belang hecht aan esthetiek én aan duurzame kwaliteit.

Bron: Caparol

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage