Mooie integratie van appartementen in woonwijk

In Moerbeke ontwierp SITO Architecten uit Ninove een meergezinswoning, bestaande uit zes appartementen. De donkergrijze Alterna-leien van Eternit zorgen, in combinatie met het pleister op de gevels, voor het warme gevoel van een woonwijk.

De meergezinswoning langs de Meirbroekstraat in Moerbeke omvat zes appartementen. Binnenin hebben die allemaal hun eigen grootte, indeling en identiteit. Zo zijn er op het gelijkvloers twee appartementen met één slaapkamer en een appartement met twee slaapkamers. Op de verdieping bevinden zich twee duplexappartementen met drie slaapkamers en een duplex met twee slaapkamers, voorzien van een terras.

Door de voorbouwlijn te laten verspringen en door oversteken te creëren, heeft het gebouw ook aan de buitenzijde de uitstraling van aparte eengezinswoningen. Dat zorgt voor een perfecte integratie in de residentiële woonwijk.

Het is net dat residentiële aspect dat de doorslag heeft gegeven om Alterna-leien te kiezen als dakbedekking. Deze leien combineren zeer mooi met het pleister op de gevels, wat ook weer het warme van een woonwijk accentueert.

LOCATIE
Moerbeke, B

ARCHITECT
SITO Architecten, Ninove, B

TYPE
Nieuwbouw

PROJECTGROOTTE
633 m²

DRAAGSTRUCTUUR
Metselwerk in snelbouwstenen

LEIEN
Alterna 60 x 32
Donkergrijs
Dubbele dekking / Maasdekking

Bron: Eternit

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage