Moróro lanceert Phaar: draagbare tuinlamp en grondspot in één

© Moróro
© Moróro
© Moróro
© Moróro
© Moróro

Moróro zet het nieuwe jaar in met de lancering van Phaar. Trouw aan het multifunctionele karakter van het Belgische outdoorlabel, is het nieuwste item uit de collectie zowel een draagbare lantaarn als grondspot. Qua vormgeving liet designer Veerle zich inspireren door de oude spoorweglamp, een vintageklassieker die een update verdiende. Extra mooi: de lantaarn beschikt over een bolvormige lens die gespannen boven het ledlampje voor een mooie, cirkelvormige lichtbundel zorgt die doet denken aan de volle maan.

In aanloop naar het nieuwe tuinseizoen introduceert Moróro Phaar: een multifunctioneel tuinobject dat tegelijk dienstdoet als draagbare lantaarn en buitenspot. Omdat een zaklamp heel handig is voor actieve buitenmensen, maar nooit echt uitblinkt op het vlak van esthetiek, ging Moróro op zoek naar een stijlvol alternatief. Uit de pen van Moróro's mede-eigenaar en designer Veerle Lapierre vloeide Phaar, een gitzwarte lamp die qua vormgeving geïnspireerd is op de oude spoorweglamp. Het design van deze vintageklassieker werd uitgepuurd en geoptimaliseerd met onder meer een bolvormige lens die gespannen boven het ledlampje voor een mooie, cirkelvormige lichtbundel zorgt die doet denken aan de volle maan.

Functioneel en decoratief

De ronding in de hendel is een knipoog naar de andere karakteristieke curves in de collectie van Moróro. Draai je de hendel naar beneden, dan heb je meteen een stevige poot waarop de tuinlantaarn kan rusten om een boom, muur of tuinelement uit te lichten. Of hang de spot aan een tak, als extra lichtbron terwijl je in de tuin werkt of met vrienden of familie bij schemering nog van het buitenleven geniet. Naast een uiterst functionele tuinlamp, staat Phaar ook op zich als designobject. Het is de ideale metgezel om hout te sprokkelen, te kamperen of een avondwandeling te maken, maar is net zo goed een decoratieve eyecatcher in je interieur.

Technische details en verkoopprijs

Phaar is gemaakt uit zwart gepoedercoat en geanodiseerd aluminium en beschikt over een herlaadbare batterij die je kan opladen met de bijhorende lader. De tuinlantaarn en spot schijnt gemakkelijk tot twintig meter ver en tot dertien uur lang. Wil je het licht sfeervol dimmen? Dat kan via de touchfunctie aan de achterzijde van de lamp. Phaar is met hendel 22,5 cm hoog x 9,9 cm breed en weegt 1,3 kg. Verkoopprijs: 475 euro.

Internationaal succes in 2020

Moróro staat voor Belgische ontwerpen die qua stijl en materiaalkeuzes geïnspireerd zijn op de Braziliaanse architectuur. Dat vertelt ook de naam, een verwijzing naar een van de huizen die de Braziliaanse architect Marcio Kogan heeft ontworpen. Moróro staat voor een mix van robuustheid, verfijning en warmte. Achter het merk staat een koppel Vlaamse ondernemers (Veerle Lapierre en Karel Vanhuyse) met internationale ambities die in het najaar van 2020 werden waargemaakt. Dankzij de wereldwijde wens van mensen om de jaarovergang in een klein gezelschap buiten te vieren, kende het allereerste ontwerp van Moróro uit 2017 - de multifunctionele vuurschaal/ijsemmer/grill Rocco - een ongekend succes. Het Belgische outdoorlabel mocht een aantal nieuwe, buitenlandse dealers verwelkomen en is aan de start van het nieuwe jaar internationaal gelanceerd.

Deel dit artikel:
Onze partners