Mosa stelt nieuwe collectie keramische wanden voor: Mosa Murals

Met Mosa Murals heeft tegelspecialist Mosa een collectie gecreëerd die subtiele kleurtonen, verrassende formaten en elegante glansgradaties afwisselt. De nieuwe online tool Mosa Pattern Generator moet als gids dienen bij het zoeken naar een unieke keramische wand voor de klant.

Mosa Murals is opgebouwd uit drie series – Blend, Lines en Change – met elk een eigen karakter op basis van hetzelfde kleurenpalet. Zo kan de klant een authentieke ‘mural’ creëren die verdergaat dan tegels in een wand. De keramische wand heeft een individuele signatuur, gevormd door een afgewogen combinatie van formaten, kleuren, kleurtonen en oppervlakken in een gekozen of zelf ontworpen grid.

De combinatiemogelijkheden zijn talrijk, maar de Mosa Pattern Generator kan hierbij als gids dienen. Deze online designtool bevat een grote selectie grids en patronen ter inspiratie, ontworpen door het Mosa Design Team. De patronen zijn meteen toepasbaar of als leidraad te gebruiken voor een eigen ontwerp. Je kan foto’s importeren in ontwerpprogramma’s of grids downloaden voor gebruik in 2D- of 3D-software.

 

Blend: harmonieus & levendig

Blend is ontworpen voor een harmonieuze mix van kleurtonen, formaten en glansgradaties. De tegels kan zijn onderling te mengen tot een levendig vlak – ingetogen of net meer expressief. Het palet aan subtiele kleurtonen, formaten en glansgradaties is samengebracht in kleurfamilies die op elkaar zijn afgestemd.

 

Lines: verdieping & verfijning

Lines gaat over de subtiele variatie van asymmetrische reliëfs. De tegels typeren zich door een spel van licht, schaduw en beweging, samen met strak hellende lijnen en bijzondere geometrische structuren.

 

Change: mat & glans

Change staat voor keramische expressie in een pure vorm. Een dikke glazuurlaag benadrukt het keramisch karakter van de tegelwand en creëert een beklijvend beeld. Change in steenmat-glans maakt de wand sprekender, Change in steenmat-steenmat versterkt het kleureffect. Voor een dynamische wand die speelt met licht en beweging.

 

Praktische info Mosa Murals

Productlijnen Blend, Lines, Change

Materiaal keramiek

Afmetingen

15 x 15, 15 x 30, 30 x 30 cm (7 mm dikte)

30 x 30, 30 x 60 cm (10 mm dikte)

Kleuren

• bright white, light cool grey, mid warm grey, dark anthracite (alle formaten)

• clay beige, stone grey, air blue, sea blue, brass brown, earth brown, brimstone yellow, moss green, wood green (15 x 15, 15 x 30 cm)

Afwerking steenmat en hoogglans

• Blend-tegels zijn volledig steenmat of volledig hoogglans, maar de verschillende uitvoeringen kunnen wel samen gecombineerd worden in een wand.

• Lines- en Change-tegels zijn volledig steenmat, volledig hoogglans of een combinatie van steenmat en hoogglans in 1 tegel.

Deel dit artikel:
Onze partners