Nelissen Steenfabrieken nodigt architecten uit op artistiek, architecturaal én gastronomisch event

Het nieuwe gebouw van Nelissen: architecturaal een voltreffer. Op dinsdag 3 december heeft u de kans om de bijzondere showroom te ontdekken tijdens een gratis inspiratie-event. Als surplus krijgt u een panelgesprek over kunst&design versus architectuur, de boekvoorstelling van Eren&Citeren en de onthulling van een kunstwerk van Koen Vanmechelen voorgeschoteld. Reden te over om af te zakken naar Kesselt. Inschrijven kan hier

Innovatie, co-creatie én duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van zowel het interieur als het exterieur van het nieuwe hoofdkwartier. Een atrium volledig uitgevoerd in de meermaals gelauwerde Dubio-steen, kunstige claustra’s en zelfs steenstrips gelijmd op een grote glaspartij: Nelissen toont met dit gebouw dat alles kan met baksteen.

CEO Carlos Jorissen en architecten Guido Ieven (Architectengroep PSK) en Massimo Pignanelli (UAU collectiv) doen de (architecturale) filosofie uit de doeken tijdens de verwelkoming. Na afloop van het volledige programma kan u het gebouw op eigen tempo verkennen.

 

Architectuur vs. kunst en design

Er zijn niet veel plekken in België waar kunst en architectuur zo met elkaar verweven zijn als in LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen in de Genkse wijk Zwartberg, opgetrokken met gevelstenen van Nelissen.

Om die geslaagde samenwerking letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten, heeft Koen Vanmechelen een kunstwerk gemaakt voor de nieuwe showroom van Nelissen. U kan de onthulling van dit kunstwerk in primeur meemaken tijdens dit inspiratie-event.

Na de onthulling zullen Koen Vanmechelen, Roel Vandebeek (It's a Roel), Jan Bloemen (architect en zakelijk directeur Z33) en Luc Binst (BINST architects) hun visie geven over wat kunst aan architectuur linkt én over wat de disciplines van elkaar onderscheidt tijdens een panelgesprek.

 

Boekvoorstelling Eren & Citeren

Filip Canfyn, columnist van architectura.be, heeft een nieuw boek klaar dat we Nelissen Steenfabrieken u graag voorstelt. Niet zomaar een boek.

In Eren & Citeren neemt Filip Canfyn ons mee doorheen 150 jaar Belgische architectuur. Hij ging op zoek naar de 20 meest relevante architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die vooral ook iets te zeggen hadden over maatschappij én architectuur. Zonder meer verplichte lectuur voor elke architect(uurliefhebber).

U leert het boek kennen aan de hand van een interactieve citatenquiz waar ook u kan aan deelnemen. Canfyn zal elk citaat voorleggen aan en uitdiepen met het panel bestaande uit Juul Vanleysen (R2Livin), Peter Van Impe (AST77), Luc Vanhout (Architects in Motion) en .Edith Wouters (Artistiek coördinator AR-TUR).

Kers op de taart: elke gast gaat naar huis met een gratis exemplaar van Eren & Citeren.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijven voor dit gratis event kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners