Nelissen Steenfabrieken op Architect@Work met graffitibestendige strengpersstenen

Op Architect@Work stelt Nelissen zijn nieuwste aanwinst voor: de ABC strengpersstenen, die met hun strakke vorm en ruime kleurkeuze zeer geschikt zijn voor hedendaagse ontwerpen. Bovendien zijn ze bestand tegen graffiti. Daarnaast biedt Nelissen nu ook mixsorteringen aan, zodat ontwerpers een eigen kleurschakering kunnen samenstellen.
Op Architect@Work stelt Nelissen zijn nieuwste aanwinst voor: de ABC strengpersstenen, die met hun strakke vorm en ruime kleurkeuze zeer geschikt zijn voor hedendaagse ontwerpen. Bovendien zijn ze bestand tegen graffiti. Daarnaast biedt Nelissen nu ook mixsorteringen aan, zodat ontwerpers een eigen kleurschakering kunnen samenstellen.ABC strengpersstenen

Een strengperssteen is te herkennen aan zijn zeer strakke vorm met snijvlakken. Hij krijgt deze typische vorm door productie in een zgn. strengpers: dit is een machine waarin de kleimassa in de vorm van een doorlopende, rechthoekige vorm wordt geperst. Deze streng wordt machinaal op regelmatige afstanden doorgesneden in plakken ter dikte van een baksteen en ieder stuk vormt een baksteen met vier gladde zijden. Indien gewenst kan het oppervlak door middel van stempelrollen voorzien worden van een textuur of tekening, maar de structuur blijft altijd strakker en regelmatiger dan die van een vormbaksteen. De ABC strengpersstenen zijn in tientallen kleuren en combinaties te verkrijgen.

    


Gevelstenen van ABC overleven elke vorm van graffiti, en dat zonder toevoeging van chemische bestanddelen of impregnatie. Met de speciaal ontwikkelde, biologisch afbreekbare Graffiti Remover kan de steen volgens de fabrikant telkens opnieuw gereinigd worden. Graffiti Remover wordt met een blokkwast aangebracht en na een inwerktijd van ongeveer 15 minuten wordt het oppervlak met een grove borstel afgeschrobd. De laatste kleurresten kunnen dan van de gevelsteen verwijderd worden, eventueel met een hogedrukreiniger.Mixsorteringen

Architecten streven ernaar om zich in hun ontwerpen te onderscheiden van anderen. Om hieraan tegemoet te komen, biedt Nelissen architecten vanaf 2013 de mogelijkheid om hun eigen kleurschakeringen te bepalen. In overleg met Nelissen kan de architect een mix samenstellen uit het gamma van Nelissen, die door Nelissen op pallets wordt gestapeld.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage