Neutelings Riedijk ontwerpt 60 meter hoge Heldentoren voor Knokke-Heist

In opdracht van AGSO Knokke-Heist heeft Neutelings Riedijk Architecten, bekend van onder meer het MAS in Antwerpen en het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel, de Heldentorens in Knokke-Heist ontworpen. Dit is een stedelijke ontwikkeling van een 20 verdiepingen hoge toren met daarnaast nog twee lagere gebouwen. Op de begane grond komen commerciële ruimtes met daarboven appartementen. boydens engineering staat in voor de studie van de technieken. Bureau Bouwtechniek treedt op als uitvoerend architect.

Dit project omvat meer dan enkel de Heldentorens. Onder de noemer ‘Herinrichting Inkom van Heist’ wordt ook een ondergrondse parking gebouwd en krijgen het Heldenplein en het Vissershuldeplein een make-over. De Elizabetlaan wordt omgevormd tot een aangename wandelboulevard.

De Heldentorens zullen hierin een architecturale baken vormen dat verbindt, de lokale identiteit versterkt en nieuwe investeringen aantrekt.

Met zijn ongeveer 60 meter wordt de Heldentoren een van de hoogste torens aan de Belgische kust. Dat moet helpen om Heist uit de schaduw van Knokke te halen. Dat meldt De Tijd op zijn website.

Het volledige complex zal gekoppeld worden aan een geothermische bron waaruit zowel warmte als koude onttrokken zal worden. De geothermische energie zal rondgestuurd worden in het gebouw via een lage temperatuur warmtenet. Ter hoogte van de wooneenheid zal de energie opgeboost worden doormiddel van een warmtepomp.

Bron: AGSO Knokke-Heist, De Tijd
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners