Nieuw bij Duco: geluiddempende lamellen en akoestisch luchtdoorvoerrooster

Duco brengt nieuwe geluiddempende lamellen op de markt. Daarnaast introduceert de specialist in ventilatie- en zonweringsystemen ook nog een akoestisch luchtdoorvoerrooster.
Duco brengt nieuwe geluiddempende lamellen op de markt. Daarnaast introduceert de specialist in ventilatie- en zonweringsystemen ook nog een akoestisch luchtdoorvoerrooster.

De nieuwe aluminium lamellen voor het samenstellen van muurroosters en lamellenwanden combineren intensieve ventilatie met geluiddemping. Het is een combinatie uit de gamma’s ’DucoWall Acoustic’ en ‘DucoGrille Acoustic’.
Binnenaanzicht akoestische lamel

 
Permanente ventilatie
De lamellenwanden en muurroosters zijn ideaal voor het afschermen van ruimtes met technische installaties die voor geluidsoverlast zorgen, maar toch permanent geventileerd moeten worden: koelinstallaties, generatoren,… Met één type lamel zijn twee esthetische toepassingen mogelijk: 75 Z en 75 L. De stap van de lamel is aanpasbaar afhankelijk van de gewenste of vereiste ventilatiecapaciteit. De lamellen zijn aan de binnenzijde voorzien van geluiddempende, niet-ontvlambare minerale wol.
DucoGrill Acoustic


De aluminium lamellen worden op kunststof lamelhouders geklikt met Duco’s gepatenteerde ‘Draai-Klik’-systeem. Daardoor zijn ze snel en eenvoudig te monteren. De lamelhouders kunnen apart op het draagprofiel geplaatst worden. De Acoustic lamellen kunnen zijn combineerbaar met lamellen uit het DucoWall Classic gamma.
Ducowall Acoustic


Aluminium deurrooster
Het nieuw aluminium deurrooster van Duco komt in februari op de markt. De DucoDoor is een compact rooster met een discreet design en verkijgbaar in elke kleur. Het deurrooster valt daarmee nauwelijks op. DucoDoor monteer je zonder schroeven in elk type deur, ongeacht de dikte. De binnenkant van de aluminium profielen is voorzien van akoestisch dempingmateriaal dat storende geluiden uit aangrenzende ruimtes tegenhoudt.
DucoDoor


“Een gecontroleerde luchtdoorvoer levert een grote bijdrage aan de werking van een ventilatiesysteem”, zegt Lieven Pieters, Marketing Manager van Duco. “Ventilatieroosters in binnendeuren spelen daarbij een belangrijke rol. Ze zorgen voor de gewenste hoeveelheid doorvoer van lucht tussen de verschillende ruimtes van een gebouw of woning. In tegenstelling tot kieren onder de deur vermijden ze daarbij tocht en dempen ze hinderend geluid.”

DucoDoor deurroosters zijn geschikt voor de doorvoer van lucht in het Duco Classic System en het DucoTronic System. Deze vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen combineren een gecontroleerde, natuurlijke toevoer van verse lucht rechtstreeks via de gevel met een centrale, mechanische afvoer van vervuilde lucht en vocht via de ‘natte’ ruimtes. “Ventileren volgens Systeem C zoals beschreven in NBN D50-001: dat is de gezonde formule”, aldus Lieven Pieters. “Onze ventilatiesystemen zorgen bovendien voor een forse verlaging van het E-peil.”
Deel dit artikel:
Onze partners