Nieuw concept wijnhandel Crombé straalt verfijndheid uit

Wijn staat al jaar en dag bekend als de godendrank bij uitstek. Een dergelijk product hoort dan ook thuis in een stijlvol kader. Five AM interieurarchitecten ontwierp een nieuw winkelconcept voor wijnhandel Crombé in Kortrijk. De wijnen worden er in de originele verpakking gepresenteerd, waardoor er een magazijngevoel ontstaat. Toch slaagden de architecten er in om een luchtige en geraffineerde sfeer aan het pand toe te voegen.

De bouwheer eiste dat de beleving van de klant centraal zou staan. Omdat de drank gestockeerd wordt in hun originele verpakking, voegden de architecten een ijzeren kader toe aan de afzonderlijke paletten. Aan dit kader kan een fles wijn gehangen worden, waardoor klanten meteen een overzicht hebben van de inhoud van de paletten. De kaders zijn volledig vrijstaand gebouwd.

Een ander rek, dat 12 meter hoog is, biedt plaats aan champagnes en privé lockers. Hierin kunnen klanten tot 30 flessen tijdelijk opbergen. De lockers zijn toegankelijk via een transparante loopbrug op 3,5 meter hoogte.


Soorten

De bordeaux-ruimte biedt plaats aan 2 pop-up stores. De ruimtes werden opgebouwd uit geponste metaalplaten, waardoor deze luchtig en uitnodigend elke bezoeker aanspreken. De afdeling sterke dranken kreeg een totaal andere sfeer aangemeten. Hier werd enkel gewerkt met houten latten die aan elkaar bevestigd werden.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage