Nieuw dak voorkomt problemen bij Provinciaal Technische School in Boom

Het dak van de Provinciaal Technische School in Boom had nood aan een grondige renovatie. Door verschillende weersinvloeden en jarenlange slijtage vormde zich blaasvorming op de dakbedekking, lekkage langs de koepels en vochtige beton onder de afdichtingslaag. Door de samenwerking met PTS in Boom, uitvoerder BVBS, Projectleider Provincie Antwerpen en SOPREMA is het 2000m² grote dak vandaag de dag opnieuw in uitstekende staat.

Uitdagend met creatieve oplossingen

Na verschillende dakinspecties was duidelijk dat het dak onvoldoende geïsoleerd was. De thermische isolatie van 3,5 cm werd jaren geleden afgedicht met een bitumenlaag van wel 2,5 cm dik.

Heel het dak werd volledig verwijderd om over te gaan tot een grondige renovatie. Door de slechte staat van het dak was een creatieve oplossing nodig om naar de toekomst toe koude bruggen en condensatie te voorkomen.

 

Waterdicht met premium toplaag

Daarom loopt de isolatie voortaan door tussen de vele niveauverschillen van de dakvlakken voor een aansluitende isolatieschil. In tegenstelling tot voordien is het dak correct waterdicht gemaakt met een zelfklevende onderlaag en premium toplaag.

Het gehele dak is bovendien afgewerkt met de nodige dakrandprofielen en afvoerpijpen tot één conform geheel.

 

Techniek en esthetiek ten top

Vanuit de hoger gelegen klassen hebben de leerlingen een prachtig uitzicht over de 6 meter hoge daken van de mechanica-afdeling en garages van de school. Het oog wil ook wat.

Daarom werd bewust gekozen voor een gevlamd bruine toplaag SOPRALENE OPTIMA. De school is omringd door vele bomen en een grote dreef, waarbij het dak door zijn kleur na 2 jaar nog altijd even proper en netjes blijft ogen.

De SOPRALENE OPTIMA is de premium toplaag van SOPREMA die niet alleen een mooie esthetische afwerking garandeert, maar ook een levensduur van meer dan 40 jaar belooft.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners