Nieuw kantoorgebouw voor scheepsherstelatelier EDR (Mertens-architecten)

In de Antwerpse haven verrijst dezer dagen het nieuwe hoofdkwartier van het scheepsherstelatelier EDR Antwerp Shipyard. Het project omvat een nieuw kantoorgebouw, 15.000 m2 aan loodsen en de renovatie van alle kaaimuren en droogdokken op de site. Mertens-architecten tekende het ontwerp van de gebouwen.

Het nieuwe hoofdkantoor van EDR is 3.600 m2 groot en komt te liggen ter hoogte van dokken 3 en 4. Het volume is opgebouwd uit drie bouwlagen. De onderste laag wordt massief uitgewerkt, terwijl de twee bouwlagen erboven volledig opengewerkt zijn en veel zicht bieden op de omgeving. Het gebouw bevat zowel de kantoren als arbeiderslokalen.

Er werd gekozen voor industriële materialen, die aansluiten bij het industrieel karakter van de scheepswerf. Het gebouw is volledig duurzaam uitgewerkt met aandacht voor de modernste technieken.

Wat de loodsen betreft wordt een deel nieuw gebouwd en een deel behouden en gerenoveerd. Enkele loodsen zijn met name beschermd erfgoed.

 

Nieuwe impuls

“Dankzij dit project en de bijhorende investering wordt de activiteit van scheepsherstellingen terug verankerd in de Antwerpse haven. Deze activiteit is al lange tijd aanwezig in de haven en krijgt met deze investering een nieuwe impuls”, klinkt het bij Mertens-architecten.

Bron: Mertens-architecten
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners