Nieuw vlaggenschip Renault & Dacia opent zijn deuren in Gent

Begin 2015 werd de gloednieuwe Renault garage in de Zeeschipstraat in Gent in gebruik genomen. De Gentse autofamilie Mahy investeerde er in een nieuw vlaggenschip voor Renault en Dacia. De Limburgse aannemer Mathieu Gijbels, marktleider in de Belgische garagebouw, en HVC Architecten zorgden voor de uitvoering van de werken en het ontwerpconcept.

Nieuw Renault- en Dacia-vlaggenschip in Oost- en West-Vlaanderen

In 2013 besliste de bekende Gentse autofamilie Mahy (Autoworld, Mahymobiles) om op de brownfieldsite langs de Zeeschipsstraat een nieuwe garage te bouwen met als doelstelling de Renault- en Daciarijders van het Gentse beter service te bieden.

Het project Renault Dacia te Gent kadert in de reconversie van de terreinen van de voormalige teerfabriek Lummerzheim en Co. Het terrein is strategisch gelegen in het oude Gentse industriegebied en grenst aan de Gentse havenzone. PSR Brownfield Developers (onderdeel van Jan De Nul Group) heeft na verwerving het 7,5 ha groot terrein aan de Zeeschipstraat te Gent herontwikkeld als een hedendaags en duurzaam regionaal bedrijvenpark.

 

Perfect huwelijk tussen duurzaamheid en esthetiek

De opvallende showroom van Garage A & P Mahy biedt plaats aan meer dan 50 wagens, is uitgerust met een glaspartij van liefst 122 meter lang en met een groendak. Het gebouw is voorzien van een administratief gedeelte, een ruime werkplaats, een onderdelenmagazijn en een grote carrosserieafdeling. Het gebouw heeft een totaaloppervlakte van maar liefst 5.000 m2 en is daarmee één van de grootste Renault-concessies in België. De daken boven de showroom en de carrosserie werden uitgerust met een extensief groendak waardoor de opvang van hemelwater gebufferd wordt. Via de overige daken wordt hemelwater verzameld in een zeer groot ondergronds bekken. Dat water wordt dan hergebruikt in onder meer een carwash en andere specifieke relevante toepassingen.

”Garage A & P Mahy is hét toonbeeld van een autodealership anno 2015 waarbij duurzaamheid, esthetiek en comfort voor de klant een perfect harmonieus geheel vormen,” verduidelijkt Herman Verwimp, Marketing & HR Directeur bij nv Mathieu Gijbels. “Investeren in duurzame technieken betekent dus zeker niet dat er ingeboet moet worden op architecturaal design.”

 

Sterkere verankering in deze regio

Mathieu Gijbels is bijzonder trots op deze prachtige nieuwe referentie. “De nieuwe showroom van garage A & P Mahy is inderdaad opnieuw een referentie waar we veel mee zullen uitpakken en het bewijs dat onze mensen zeer goed werk leveren,“ gaat Herman Verwimp verder. “De spreekwoordelijke pluimpjes maken we dan ook graag aan hen over.”

Herman Verwimp onthult ook de ambities van het Limburgse aannemersbedrijf voor Oost-Vlaanderen. “We willen onze positie in deze regio versterken. Dat is ook meteen de missie voor onze nieuwe Business Manager Oost-Vlaanderen. Begin maart start onze nieuwe business manager Sonny Catelin. Hij zal het voortouw nemen om onze groei in Oost en West-Vlaanderen verder uit te bouwen. Tegelijk staan we op die manier dichter bij onze klanten uit deze regio en kunnen we hen een nog betere dienstverlening garanderen,” besluit Herman Verwimp.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners