Nieuwe bistro is esthetisch en akoestisch een schot in de roos

Een oud pand in Ekeren werd volledig gerenoveerd voor de nieuwe bistro ‘Laet het smaken’. Shock Interiors nam het interieurontwerp op zich en voorzag een belangrijke akoestische luik in het plan, met als doel zowel voor geluidsabsorptie te zorgen in de ruimte zelf, als voor geluidsisolatie ten opzichte van de bovenliggende units. Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op de producten van DOX Acoustics.

De akoestische elementen moesten ook esthetisch in het verhaal passen, met een focus op goud en ribbelstructuur. De keuze van ontwerper en eindklant viel op de SONEX SANDWICH, een product van DOX Acoustics, dat dankzij de wafelstructuur en de vorm naadloos aansloot bij de wensen van architect en eindklant. Daarbovenop was het mogelijk om de panelen in een specifieke RAL-kleur te laten spuiten.

SONEX is dankzij de profilering een uitstekend absorberend paneel in het midden en hoge frequentiebereik. Tot de voordelen behoren naast de extreem dempende eigenschappen het milieuvriendelijke materiaal, de variabele paneelformaten en elementdiktes, en het lage gewicht van het element.

Allrounder

De variant, SONEX SANDWICH, is de ideale allrounder in de akoestiek. Het systeem biedt naast geluiddemping ook geluidsisolatie, door zijn gelamineerde laag met een hoge dichtheid, met name in het lage frequentiebereik.

Dit product wordt vooral gebruikt in  compressorkamers of pompstations, maar dankzij Shock Interiors en het project ‘Laet Het Smaken’, bewees de SONEX SANDWICH dat het niet moet onderdoen aan interieur design oplossingen.

Een gelijkaardig project? Contacteer DOX Acoustics voor een offerte op maat.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage