Nieuwe collectie van Desso grijpt terug naar de essentie

Desso, onderdeel van Tarkett, introduceert Essential, een nieuwe aanvulling op de Carpetecture-collecties, een waardering voor de essentie van dingen in een iconisch terug-naar-de-basis-design. In een wereld van oneindig veel keuzes en verscheidenheid biedt Essentials een eerbetoon aan klassiek design. Onderzoek benadrukt steeds vaker het belang van werkplekken die vrij zijn van overbodige afleiding.

In twee uiteenlopende thema's, Traverse en Edges, combineren de eerste dessins van Essentials klassieke tapijttexturen en -kleuren met heldere lijnen. Zo ontstaat een sfeer van iconische vertrouwelijkheid en tegelijk een nieuwe en unieke toevoeging aan vloeroplossingen voor het interieur.

 

Vloer tot leven brengen

Traverse is geïnspireerd op modernisme en maakt gebruik van eenvoudige, diagonale lijnen en geleidelijke kleurschakeringen. Er ontstaat beweging op de vloer, met subtiele veranderingen afhankelijk van de plaats waar u staat. Ontwerpers en architecten kunnen diverse legwijzen toepassen: van visgraat en versprongentot een vrije invulling om de vloer tot leven te brengen en afzonderlijke zones in de ruimte te creëren. Traverse is verkrijgbaar in 15 rijke kleuren die een schat aan creatieve mogelijkheden bieden, waarmee eenvoudige diagonale lijnen veranderen in een caleidoscoop van mogelijkheden.

 

Het ritme van de ruimte

Edges is geïnspireerd op tijdloos textielontwerp en voegt tastbare beweging toe aan de vloer, met keuze uit twee verschillende patronen om perfect aan te sluiten bij het tempo en ritme van elke unieke ruimte. Edges Large is een gedurfd design, met gebruik van traditioneel keperweefsel en parallel lopende, diagonale patronen die ook op grotere vloeroppervlakken voor impact zorgen. Edges Small is meer verfijnd, waarin de lichte onregelmatigheid van een handgeweven product zichtbaar is met fraaie details. Beide designs zijn verkrijgbaar in zes gemeenschappelijke kleurenschema’s, met zes extra nuances in Edges Small speciaal geselecteerd als aanvulling op het gemeenschappelijk palet. Voor beide designs geldt dat ze perfect samenwerken maar evengoed afzonderlijk gelegd kunnen worden.

 

Upcycling

Het tijdloze, sobere design van de Essentials-collectie wordt standaard geleverd met een EcoBase-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (krijt) van lokale drinkwaterbedrijven bevat. De tapijtrug is voor 100% herbruikbaar in het eigen productieproces van Desso. De producten in deze collectie hebben een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en gezondheid, en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop. Verder bevat de collectie Essentials ECONYL®-garen; dat is 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels uit Desso’s Refinity-fabriek.

Deel dit artikel:
Onze partners