Nieuwe wandarmatuur Onn-Wall van Kreon maakt komaf met hotspot op de wand

De nieuwe Onn-Wall 165 en Onn-Wall 300 maken het mogelijk om plafonds op een homogene manier te verlichten. Kreon ontwierp deze armaturen om de zogenoemde hotspot op de wand weg te werken.

Diffuus licht

De verlichting van de Onn-Wallproducten is sfeervol en diffuus. Het ontwerp van de nieuwe armaturen volgt de purity in light-filosofie. Kort wil dat zeggen dat Kreon het product een zeer basale vorm gaf voor een gemakkelijke integratie in de hedendaagse architectuur. De Onn-Wall 165 (165 x 200 x 35 mm) en de Onn-Wall 300 (360 x 200 x 35 mm) zijn beschikbaar in geëxtrudeerd aluminium met een witte of zwarte poedercoating en ogen.

 

Gericht licht

Zoals eerder werd aangehaald, wil Kreon komaf maken met de hotspot op de wand. Met de Onn-Wall belooft het bedrijf dus enkel het plafond homogeen te verlichten. Om die verwachtingen in te lossen, gebruikt Kreon twee technieken. Ten eerste is er de antireflectiecoating op de optiek en op het glas. Die werpt het licht naar voren. Ten tweede zijn er de TIR-lenzen (Total Internal Reflection): dit zijn lenzen die op een bepaalde manier zijn ingesneden om zo meer controle te krijgen over de lichtbundels.

 

Gemakkelijk

De Onn-Wall-wandarmaturen maken gebruik van kwalitatieve ledverlichting die standaard dimbaar is volgens DALI of 1-10V. De aanstuurunit zit bovendien in het toestel geïntegreerd. Met een ledlamp van 8,6 W geeft de Onn-Wall een lichtoutput van 900lm en met een ledlamp van 17,2 W loopt dat op tot 1.800 lm. De kleurtemperatuur bedraagt 2.700 K en de CRI (colour rendering) is ≥ 80. Kreon heeft ten slotte ook ingezet op gebruiksgemak: de Onn-Wallarmaturen zouden zeer gemakkelijk te installeren zijn met twee vijzen.

 

Deel dit artikel:

Contacteer kreon

Onze partners