Niko omarmt ledverlichting met nieuw assortiment

Lichtfabrikant Niko heeft de liefde verklaard aan de ledlamp. Het gebruik van de verlichting gaat gepaard met allerlei voordelen. Daarom komt Niko nu met een volledig led-assortiment. De producten in het gamma gaan van led-strips tot profielen en nieuwe bedieningen.

De ledstrips van Niko zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren wit licht. Warm, neutraal en koud wit licht brengen immers een andere sfeer en passen beide bij een ander soort ruimte. Voor wie niet kan kiezen, zijn er led-strips die van kleur kunnen veranderen en dus verschillende tinten wit licht uitstralen.

Vijftig tinten wit

Voor wie eens iets anders wil dat ouderwets witte verlichting, kan kiezen voor de kleurenleds. Daarmee kun je desgewenst een ruimte een kleurrijke toets geven. Bijvoorbeeld door een gekleurde ledstrip rond een spiegel of ander ornament te installeren. De RGBW-leds van Niko zijn nieuw en combineren kleurleds met witte lampjes. Zo kun je spelen met kleurschakeringen en alle soorten wit licht.

De ledstrips vervangen de ouderwetse gloeilamp en komen op rol. Ze zijn zelfklevend en kunnen lichtlijnen vormen die de bocht omgaan en lastige hoeken overbruggen. In hun naakte vorm worden ze voornamelijk als indirecte verlichting gebruikt. Voor wie de leds als directe verlichting wil gebruiken zijn er vijf nieuwe beschermingsprofielen. De profielen van geanodiseerd aluminium zijn verkrijgbaar in matte en in glanzende uitvoering.

Aan de knoppen

De verschillende lichtopties vereisen een speciale schakelaar. Ook die stak Niko in een nieuw jasje. De draadloze RGB(W)-bediening is nieuw. Met de zesvoudige toets kun je een kleurverloop kiezen, dimmen, automatisch starten, versnellen en vertragen. De schakelaar is uitgerust met zes icoontjes en is makkelijk te installeren in verschillende afwerkingen. Je kunt er ook voor kiezen om je verlichting via de wifi-verbinding van je smartphone te bedienen. De gratis app van Niko, Color Control, kan je lichten instellen en de standen automatisch opslaan. Niko heeft ledverlichting in al zijn aspecten duidelijk omarmd.

Deel dit artikel:

Onze partners