Nobi: AI-gestuurde lampen voor veiligheid in ouderenzorg

Valincidenten vormen een ernstige bedreiging voor de gezondheid van ouderen. Hun veiligheid garanderen legt dan ook een grote druk op zorgverleners en ons zorgsysteem in zijn geheel. Nobi lanceerde de slimme AI-lamp, gespecialiseerd in valdetectie, valpreventie en slimme zorg. Dankzij gedragsmonitoring helpen de slimme lampen zorgverleners om proactieve zorg te bieden die gezondheidsrisico’s minimaliseert.

Nobi's AI is getraind in valdetectie en valpreventie. Hierdoor spelen ze een sleutelrol in het aanpakken van de uitdagingen die komen kijken bij een vergrijzende bevolking. Dankzij deze lampen verbetert niet alleen de veiligheid van ouderen in zowel thuisomgevingen als zorginstellingen, ze dragen ook bij aan het ontlasten van een zorgsysteem onder druk, wereldwijd.

voor thuis en in zorginstellingen

Nobi’s technologie kan het verschil maken voor elke oudere. Zo ondersteunt het senioren om langer zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen. Dankzij de geautomatiseerde valdetectie zijn noodcontacten meteen op de hoogte van elke val, waardoor de oudere aanzienlijk sneller kan worden geholpen. Snelle hulp is essentieel als we aanhoudende gezondheidsklachten willen vermijden.

In zorginstellingen zoals woonzorgcentra en ziekenhuizen fungeert Nobi als een betrouwbare partner voor zorgverleners. De slimme lamp biedt zorgmedewerkers gemoedsrust omdat zij weten dat Nobi hen met 100% zekerheid zal alarmeren na een val. Verder ondersteunt het zorgverleners ook door 4 op 5 vallen te helpen voorkomen en door bepaalde administratieve processen te automatiseren.

De werking van de slimme lamp

De AI-lampen van Nobi spelen een cruciale rol in de zorg voor ouderen door effectieve valdetectie te bieden. Bij een val wordt er binnen 30 seconden een alarm uitgezonden naar zorgverleners via de mobiele app en/of het Nobi-dashboard. Daarnaast kan er ook een connectie gemaakt worden met het bestaande zorgoproepsysteem, zodat zorgverleners met de gevallen persoon kunnen communiceren via de lamp, wat essentieel is voor onmiddellijke geruststelling. Deze hypersnelle detectie maakt het mogelijk om sneller hulp te bieden.

Nobi’s intelligente lampen verminderen het risico op vallen aanzienlijk dankzij hun valpreventie functies. Zo activeren de lampen automatisch een zacht licht wanneer een bewoner ’s nachts uit bed probeert te stappen, wat desoriëntatie vermindert. Daarnaast kan Nobi ook bijkomende waarschuwingen sturen naar zorgverleners als een bewoner bijvoorbeeld ’s nachts op de rand van het bed zit. Deze notificaties helpen zorgverleners om individueel preventieve zorg te bieden en mogelijke vallen te voorkomen. Tot slot biedt Nobi ook inzicht in de oorzaak van een val, zodat gelijkaardige situaties in de toekomst vermeden kunnen worden.

Diepgaand gedrags- en gezondheidsmonitoring

Nobi gaat verder dan valdetectie en -preventie door ook gedrags- en gezondheidsmonitoring te bieden, zoals bijvoorbeeld de slaaprapporten. Deze informatie helpt zorgverleners bij het maken van geïnformeerde beslissingen over de zorgbehoefte en het welzijn van de ouderen. Bovendien integreert Nobi met bestaande zorgsystemen en digitale patiëntendossiers, waardoor het verzamelen van patiëntgegevens efficiënter wordt..

Nobi's compatibiliteit met bestaande zorgtechnologieën versterkt zijn positie als een centrale hub voor slimme, toekomstgerichte zorg. Deze integraties verminderen de administratieve last voor zorgmedewerkers aanzienlijk en verbeteren de algehele efficiëntie van de zorgverlening, waardoor er meer ruimte komt voor persoonlijke en preventieve zorg.

design en integratie

De lampen van Nobi combineren functionaliteit met stijlvol design waardoor ze naadloos integreren in elk interieur. Daarnaast biedt de eenvoudige installatie en het onderhoud van de lampen, die slechts een traditionele lichtaansluiting en wifi-connectie vereisen, een ongecompliceerde oplossing voor moderne zorgbehoeften.

Bron: Nobi
Deel dit artikel:
Onze partners