Nóg sneller bouwen met sandwichpanelen

© Kingspan Insulated Panels
© Kingspan Insulated Panels
© Kingspan Insulated Panels

Ken je het eeuwenoude principe ‘grote stappen, snel thuis’? Dát is de filosofie achter QuadCore sandwichpanelen. Met de formaten van deze innovatieve dak- en gevelpanelen is snel bouwen dichterbij dan ooit. Bouwen met sandwichpanelen zorgt ervoor dat bedrijfsambities niet alleen sneller, maar ook beter te realiseren zijn. Dat geldt zowel voor aannemers, montagebedrijven op de bouw als de eindgebruiker van het pand.

Duurzamer, sneller en winstgevender bouwen

Het begint bij de vraag hoe bouwen met sandwichpanelen sneller, duurzamer en winstgevender wordt. De oplossing zit letterlijk in de breedte. QuadCore sandwichpanelen zijn tot 25% lichter, 10% dunner en er is tot wel 10% minder grondstof nodig bij productie dan bijvoorbeeld bij PIR voor hetzelfde isolerende vermogen. Duurzaam: check!

Met de QuadCore sandwichpanelen van Kingspan gaat bouwen ook vele malen sneller dan bijvoorbeeld met standaard PIR-sandwichpanelen. QuadCore sandwichpanelen zijn namelijk zo’n 10% breder dan standaard PIR-sandwichpanelen. Concreet betekent dit een beschikbare breedte van 1100 mm tot 2000 mm*. Wat betekent dat specifiek op de bouwplaats?

  • In minder tijd grotere oppervlaktes plaatsen met dezelfde inspanning.
  • Het gewicht van deze brede sandwichpanelen is lager en maakt tillen minder zwaar.
  • Met één kraanbeweging kan je 10% meer geveloppervlakte bedekken met het QuadCore sandwichgevelpaneel.

* Het QuadCore AWP gevelpaneel is projectspecifiek te leveren in een variabele werkende breedte van 600 tot 1200 mm.

Wat maakt sandwichpanelen geschikt voor snelle bouw?

Sandwichpanelen zijn een prefab isolatie-oplossing waarbij fabrieksmatig een isolerende kern wordt ingeschuimd tussen twee platen. Deze platen zijn doorgaans van aluminium of staal, die tevens dienen als bekleding. De panelen zijn in één keer op het dak of aan de gevel te bevestigen. Hierdoor plaatst men in slechts één handeling zowel een isolerende laag als de dak- of gevelbekleding.

Bouwen met sandwichpanelen wijkt af van de traditionele manier van opbouw met binnenbeplating, minerale wol en buitenbeplating. Al deze handelingen met losse materialen hoeven met sandwichpanelen niet meer op de bouw uitgevoerd te worden. Het vermindert het risico op falen en maakt het gehele proces een stuk minder arbeidsintensief.

Snel bouwen levert besparingen op

De voordelen berekenen van bouwen met bredere én lichtere sandwichpanelen is geen hogere wiskunde. Wie met dezelfde inspanning meer bouwmeters kan maken, is sneller klaar met bouwen. De voordelen op een rij:

  • Minder materieelkosten door kortere huurperiodes
  • Snelle bouw betekent minder arbeidsuren nodig
  • Bij alle weersomstandigheden te plaatsen, de bouw kan dus altijd doorgaan
  • Prefab producten zorgen voor een lager faalrisico en dus minder faalkosten

Minder faling door lagere tijdsdruk

Hoe zit dat eigenlijk met die faalkosten? Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dat dit resulteert in extra kosten is een vervelende bijkomstigheid. Onderzoek toont aan dat bij een stijgende werkdruk de gemiddelde faalkosten ook stijgen. De grootste veroorzaker van (onnodige) schades in de bouwwereld is tijdsdruk.

Slimmere bouwmethodes dragen bij aan het verlagen van die tijdsdruk. QuadCore sandwichpanelen bieden hier een uitkomst: door alle gebruiksvoordelen van dit bouwmateriaal heeft het de potentie om bij juist gebruik het risico op falen en dus op faalkosten aanzienlijk te verlagen.

De QuadCore brochure toont in één oogopslag alle voordelen die QuadCore te bieden heeft. In deze brochure vind je ook elk product uit ons QuadCore assortiment, met inspiratie en alle technische details.

Deel dit artikel:
Onze partners