Nostalgie troef bij Humble Pizza in Londen

Humble Pizza is een veganistische pizzeria in Chelsea die perfect past in de typische Britse boetiekstraten. Een nostalgische reproductie van het caféontwerp uit de jaren 50 werd mogelijk gemaakt door het laminaat van Formica®, dat in de iconische Kings Road een prachtige filmische uitstraling visualiseert. De interieurs zijn ontworpen door het Londense Child Studio.

Child Studio gebruikte een Formica-laminaat archiefpatroon uit de jaren 50, dat subtiel en linnenachtig is. Dit patroon, uitgevoerd in het donkerroze, ziet er fris en actueel uit. Deze panelen zijn omlijst met kersenhout en het materiaal is ook gebruikt om de bladen van de eettafels en de servicedesk te bekleden. Het roze is afgestemd op andere materialen, zoals de zitbankjes, die zorgen voor een textuurcontrast. Glanzende witte tegelvloeren en bosgroene accenten in de wanden zorgen voor contrast, terwijl de zichtlijnen in de keuken bewust zijn uitgesneden.

Aan de andere kant van de muren hangen terloops de roze kranten met brede bladen en de rekken zijn versierd met roze ornamenten. Kleine, eenvoudige verlichting in combinatie met een punchy neon tekstbord maken de ruimte compleet. Buiten strekt het zachte roze zich uit tot aan de voorgevel van het bedrijf.

Italiaanse families

Volgens Child Studio is de inspiratie voor het ontwerp afkomstig van Italiaanse families die in West End modernistische koffiebars hebben opgericht. Destijds wisten de Londenaren nog niet dat dit het begin was van de cafécultuur in het Verenigd Koninkrijk, met King's Road dat schrijvers, muzikanten en kunstenaars van alle achtergronden aantrok.

Nina Bailey, UK Design Manager bij Formica Group: “Dit is zowel een grillig als verfijnd gebruik van Formica laminaat, een succesvolle uitdrukking van een kalmerende sfeer gecombineerd met een verfijnd tekstueel samenspel. Het gebruik van een opvallende kleur en een helder design met een krachtige positionering van het merk Humble Pizza. Het is een prachtig fotogeniek ontwerp dat gasten zal inspireren om snel online hun roze moment te delen. Het gebruik van een enkele toon in meerdere materialen, gecombineerd met het zachte roze geeft een rustgevende sfeer. De ontwerpers hebben zowel kersenhout als bosgroene en witte accenten aangebracht. Deze combinatie voorkomt dat het schema te zoet wordt en maakt het genderneutraal.”

Deel dit artikel:

Onze partners