Ontdek de nieuwe Infinium van AluK

Om tegemoet te komen aan de moderne architecturale eisen introduceerde AluK (in 2016)  zijn ultraslanke high-end schuifdeursysteem ‘Infinium’. Het bedrijf blijft echter innoveren en brengt nu enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor het schuifsysteem op de markt, die rekening houden met de behoeften van zowel de constructeur, de architect als de eindconsument.

Infinium is welbekend om zijn verbazingwekkende slanke zichtlijnen en een middenstijl van amper 21mm. Een minimalistische uitstraling, een onbeperkt zicht en een ruimte optimaal gevuld met natuurlijk daglicht primeren in elk gebouw dankzij dit schuifdeursysteem.

 

Vlakke dorpel

AluK gaat nu nog een stap verder en ontwikkelde onder andere een vlakke dorpel voor Infinium. De nieuwe vlakke drempeloplossing verbetert de esthetiek en de ergonomie nog meer dankzij een doorlopend zicht op vloerniveau zonder onderbreking. Door de toepassing van de vlakke dorpel is de vleugel eenvoudig te (de)monteren zonder breekwerk in het plafond. Nieuwe wielsets zorgen ervoor dat deze configuratie uitvoerbaar is met een verhoogd vleugelgewicht tot 400kg waardoor zelfs de bediening van de zwaarste Infinium schuifdeur vederlicht is.

Ook de nieuwe slanke handgreep draagt eveneens mee aan de esthetiek van het schuifdeursysteem. De slanke handgreep is zo ontworpen dat de schroefkoppen niet meer zichtbaar zijn.

 

Keuze in overvloed

Infinium biedt keuze in overvloed. Zo is er naast het duo- en trirailsysteem nu ook een monorail versie beschikbaar en kunnen er zelfs tot zes vleugels toegepast worden. Met een 90º openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos worden verbonden. Daarnaast biedt Infinium ook de oplossing waarbij de glaspartijen in een hoek van 90° samenkomen zonder gebruik te maken van een hoekprofiel. Dit creëert een uiterst elegant, licht en transparant effect.

Door het moderne systeemdesign met ongeëvenaarde thermische en akoestische prestaties, voldoet Infinium ruimschoots aan de huidige normen. Het schuifraam is in verschillende configuraties verkrijgbaar en kan afmetingen van 3000mm (W) en 3500mm (H) per vleugel aan. Dit maakt de Infinium tot een heel efficiënt en innovatief systeem dat gemakkelijk te vervaardigen en te installeren is. Bovendien kan het systeem ook volledig automatisch werken, een aantrekkelijke eigenschap  voor high-end projecten.

Bron: AluK
Deel dit artikel:
Onze partners