Ontdek ontwerpen winnaars Biënnale Interieur Awards Spaces tijdens INTERIEUR

De winnaars van de jaarlijkse Interieur Awards, die in het kader van de Biënnale Interieur georganiseerd worden, zijn bekend. Voor de categorie Spaces stuurden meer dan 70 deelnemers uit 18 landen een barontwerp in. De vier winnende ontwerpen worden gerealiseerd tijdens de beurs die van 17 tot 26 oktober open is. Charlotte Ryberg, Fritz Hakon Halvorsen en Marcia Harvey Isaksson met Gone Fishing, Alberto Artesani, Frederik De Wachter, Francesca Perani en Sandra Marchesi met Dried Chat Room, Lukas Wegwerth en Wendelin Kammermeier met Fusions Bar en ten slotte Jasper Stevens en Karel Verstraeten met Behind the Curtain konden de jury overtuigen.

Het project Gone Fishing van het Zweedse team sprak de jury aan met zijn subtiele grafische taal gecombineerd met een eetconcept rond duurzame visvangst. "Gone Fishing is een ode aan de kleinschalige visvangsttradities. We wilden een oase creëren waar vermoeide bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en heerlijke ecologisch-verantwoorde vis- en zeevruchtenschotels kunnen eten," vertelt ontwerpster Marcia Harvey Isaksson.

De barokke Dried Chat room van het Italiaanse vierkoppige ontwerperscollectief sprong in het oog met een sterk concept rond het samenbrengen van verschillende culturen en tradities. Met hun ontwerp willen ze de moderne levensstijl tonen die het nieuw levensritme van deze tijd weergeeft. De bar gebruikt veelvoorkomende materialen en ruwe texturen. De focus ligt op eenvoudig eten dat snel te bereiden is.


Grafisch sterk

In Behind the Curtain kunnen bezoekers via golvende gordijnen ontsnappen naar intieme ruimtes met luxueuze marmeren tafels. "Net zoals in het centrum van eender welke grote stad is ruimte op beurzen een schaars goed," schrijven de ontwerpers. "Een bezoek aan een beurs kan een vermoeiende ervaring zijn." In deze context zochten de Belgische ontwerpers naar een oplossing. Die vonden ze in een barontwerp dat met gordijnen ongewenst geluid en visuele prikkels blokkeert. 

De Fusions Bar van Lukas Wegwerth in samenwerking met Wendelin Kammermeier uit Berlijn scoorde met een sterke grafische look en een concept dat absurditeit en verwarring centraal stelt. In hun eigen woorden: "We make it happen, just like strawberries in winter."

Deel dit artikel:

Onze partners