Ontwerp sportpark Heizelplateau is klaar

De ontwerpwedstrijd voor het sportpark Heizelplateau in Brussel is gewonnen door het team van studiebureau Omgeving uit Berchem, Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam, het Atelier Ruimtelijk Advies uit Berchem en ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos (Deventer / Berchem). Het totale investeringsbudget voor het project bedraagt 20 miljoen euro.

In het plan worden bestaande sportfaciliteiten geherstructureerd en nieuwe functies geïntroduceerd. Zo ontstaan landschappelijk ingepaste sportclusters in een aantrekkelijke openbare parkzone. Functies die in het park voorkomen zijn onder meer een atletiekbaan, een Finse piste, een voetbal- en rugbyveld, hockeyvelden en de grootste openbare waterspeeltuin van België.

 

Grote niveauverschillen

Daarnaast zijn onder het sportpark 200 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, wordt het bestaande sportgebouw grondig verbouwd en wordt er een nieuw hockeyclubgebouw gerealiseerd.

In het ontwerp ging bijzondere aandacht naar de grote niveauverschillen waarbij de sportclusters slim in het terrein worden ingebed. Tevens werd een open watercascade gecreëerd om het water afkomstig van de site op te vangen en duidelijk in beeld te brengen.

Deel dit artikel:
Onze partners